De la limuzine la compacte: Mercedes Clasa A va împrumuta tehnologiile autonome de la Clasa S

de Daniel Popescu
Joi, 18.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mercedes Clasa A vă beneficia de tehnologiile autonome introduse recent pe Clasă S, inclusiv de posibilitatea de a vira și de a frâna automat la anumite viteze.

Prima parte a anului a fost una bogată în informații cu privire la următoarea generație a lui Mercedes Clasa A. Pe parcursul ultimelor luni am aflat că va fi introdusă și o versiune sedan, dar și că dimensiunile generale vor crește pentru a permite un spațiu mai generos pentru pasagerii din spate.

Cu numai o zi în urmă am putut vedea și prima imagine camuflată cu noul Clasa A, iar acum a venit momentul să aflăm detalii despre tehnologiile ascunse sub caroserie.

Astfel, Mercedes Clasa A va împrumuta tehnologiile autonome de pe Clasa S, corespunzătoare nivelului 2 de autonomie. Prin urmare, până la anumite viteze, mașina va fi capabilă să vireze și să frâneze singură pe baza sistemelor Lane Keep Assist și Adaptive Cruise Control.

Pe de altă parte, publicația Autocar afirmă că hatchback-ul va primi și o versiune plug-in hybrid cu autonomie full-electrica de circa 50 de kilometri, ca parte a strategiei Mercedes de a electrifica gama de modele. Deloc surprinzător, va exista și o versiune AMG A45, iar aceasta va produce puțin este 400 de cai putere, cu circa 25 de cai putere mai mult decât actuala versiune.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • In Orizonturi Rosii, ziar local de Vlacea, scrie ca A-klasse pilon central al gamei compacte de la Mercedes e, de fapt, rusinea marcii. Si ca lumea nu poate uita ce pacatoasa (si imorala) a fost prima generatie. Motiv pentru care Mercedes se face de ras oferind saracilor (care nu-si permit "unul autentic"!!!) o cotoarba de model plina cu tehnologie de la S-klasse rezultand o...dejectie.

    informatiile au fost oferite de cel mai experiment locuitor al frumoaselor locuri valcene, un plutas pe Olt de generatie noua.
    13 2
  • @vianu

    Prea fina ironia pentru ca cel caruia-i este adresata s-o priceapa. Si apoi, cand ati spus "plutas", probabil ati vrut sa spuneti "dus cu pluta", nu? Cat despre cifra noua, ea, in mod cert se refere la un spital celebru unde, printre altele, se trateaza si nevrozele .... Altfel, plutasii nu au nicio vina!
    7 1
  • Aha, deci si voi v-ati prins de partea cu pluta. A fost in fituica locala de Valcea un anunt despre un loc de minca. Angajam plutas. A doua zi, in editia de dimineata a fituicii , alt anunt: nu mai depuneti CV-uri. Postul s-a ocupat. Cel mai norocos si iubit dintre pamanteni are o slujba reala. De fapt, mai are o slujba. Este golgotier . Prin zona lui, i se mai zice si tulbucar. Nu are nimic in comun cu masinile.Doar tulbura apa cu batzul. La bulivard, birjar!
    5 1
  • :))

    oamenilor inteligenti (si spirituali) nu le sunt necesare ghilimoatzele...la un moment dat mesajul devine exagerat de evidentiat prin chiar excesul de semne grafice.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru