De pe Playstation 4 pe circuitul de curse: Audi e-tron Vision Gran Turismo va fi taxiul oficial a competiției Formula E

de Daniel Popescu
Marti, 10.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Audi e-tron Vision Gran Turismo dezvoltat inițial pentru jocul Gran Turismo de pe platforma Playstation 4 a fost transformat în mașină de curse care va fi utilizată pe post de taxi în competiția de monoposturi eletrice Formula E.

Cu exact un an în urmă, Audi a dezvoltat un concept virtual pentru jocul Gran Turismo disponibil pe platforma Playstation 4, iar constructorul german a anunțat acum lansarea acestuia în versiune reală.

e-tron Vision Gran Turismo a fost produs într-un exemplar unic care va deveni taxiul oficial al competiției de monoposturi electrice Formula E începând de la etapa care va avea loc la Roma în 14 aprilie.

Audi nu a furnizat detalii tehnice despre e-tron Vision Gran Turismo, însă în versiunea din joc acesta era echipat cu 3 motoare electrice de câte 268 de cai putere care împreună generau 815 cai putere. Două motoare sunt poziționate pe puntea spate, iar al treilea pe puntea față pentru a asigura astfel tracțiune integrală, iar timpul necesar pentru a ajunge la 100 km/h este mai mic de 2.5 secunde.

Audi afirmă că e-tron Vision Gran Turismo devine astfel primul concept din jocul Gran Turismo care beneficiază de o versiune complet funcțională pentru circuitele de curse.

"Suntem mândri de asta.

Chiar dacă designul virtual ne oferă o libertate mai mare și posibilitatea de a crea concepte dificil de implementat în realitate, nu am vrut să punem pe roți un vehicul ficțional. Obiectivul nostru a fost o mașină funcțională", explică Marc Lichte, designul șef al Audi.

De altfel, inginerii Audi au avut nevoie de 11 luni pentru a dezvolta unicul exemplar real al lui e-tron Vision Gran Turismo, la bordul căruia vor urca inclusiv clienții și invitații Audi de la cursele de Formula E.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru