De unde vin mașinile second-hand din România. Germania conduce clasamentul

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de o platformă de verificare online a mașinilor second-hand arată că cele mai multe astfel de vehicule prezente în țara noastră provin din Germania. Mai exact, 4 din 10 mașini second-hand din România provin din această țară.

Cu toții cunoaștem că cele mai căutate mărci auto pe piața second-hand din România sunt cele germane, de la Volkswagen și Opel, până la Audi, BMW și Mercedes-Benz. Chiar și cele mai multe mașini la mâna a doua ale altor mărci, precum Renault, Ford, Fiat sau Toyota, pentru a da câteva exemple, provin și ele tot din această țară.

De altfel, piața auto second-hand din România a ajuns să fie dominată de mașini provenite din Germania. Potrivit unui studiu nou, 44.9% dintre toate mașinile second-hand din țara noastră provin din Germania. La mare distanță, pe locul al doilea, sunt mașinile provenite din Franța, care au o cotă de doar 14.2%. Locul al treilea este ocupat de Italia. De aici vin 10.9% din toate mașinile second-hand din România.

Clasamentul este completat de Belgia pe locul 4 (9.5%) și de Țările de Jos pe locul 5 (5.4%). Trebuie menționat aici că această statistică a fost realizată prin analizarea a peste 1 milion de rapoarte istorice.

Potrivit studiului, cei mai mulți clienți de mașini second-hand au impresia că vehiculele provenite din Germania sunt cel mai bine întreținute și că nemții au mai multă grijă de ele decât oricine altcineva.

Despre șoferii germani se crede că își iau mereu mașini bine echipate, nu sar peste programările la revizii și fac numai reparații de calitate.

La final, Germania are o climă blândă drumuri bune. Din aceste motive se crede că mașinile provenite din această țară au un risc scăzut de rugină, de vopsea decolorată și de suspensie avariată.

via CarVertical

Comentarii (2)

  • ziua si reclama
    la car orizontal....ne-ati capiat.

    personal, avand tangenta cu domeniul, tind sa cred ca ponderea masinilor sh care provin din germania este mult mai mare, as zice undeva la 2/3 din total.

    dar nu ma mir sa avem cifre din burta de la car orizontal, la urma urmei e doar un material de umplutura ca sa bifeze reclama pe ziua de azi.
    11 0
  • toate masinile de Olanda din licitatii (de unde cumpara majoritatea) vin cu acte de Germania, pt care platesti separat. Altfel se ingreuneaza procesul de inmatriculare, in Olanda fiind acel card de inmatriculare (pe care nu il poti folosi in Ro). Asa ca as spune ca procentul real este mult mai mare pt Olanda si mai mic pt Germania.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru