De voie, de nevoie, Subaru trebuie să se alinieze trendului: japonezii promit un hibrid în 2018

de Bogdan Mirică
Marti, 23.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru lucrează în prezent la un model hibrid. Acesta ar urma să fie un derivat ecologic al actualului XV. Data lansării este 2018, urmând ca în 2021 să vedem și un model electric.

Chiar dacă este unul dintre jucătorii mărunți din segmentul auto, Subaru nu poate neglija trendul general al electrificării. Japonezii vor investi o sumă record în dezvoltare, adică 1.2 miliarde de dolari, iar o parte din acești bani va merge în direcția mașinilor electrice.

De altfel, Subaru a anunțat deja că plănuiește să dea naștere unui hibrid alimentat la priză, lansarea acestuia devenind prioritară în fața rulării autonome. Noul hibrid Subaru este așteptat anul viitor. Primele informații susțin că ar fi vorba despre o versiune hibridă a unui model deja existent, cel mai probabil XV, crossover-ul compact care a ajuns acum la o nouă generație.

„Dacă există deja un model atrăgător în gamă, cum este XV, și există și un client în Beijing care își dorește foarte mult această mașină, trebuie să facem cumva să ajungem la el. Chiar dacă legislația din acea țară îi permite să cumpere doar un automobil electric. Oferindu-i o mașină care să ruleze cu zero emisii îl aducem în familia noastră”, a declarat Yasuyuki Yoshinaga, director executiv Subaru.

Urmareste Automarket
Declarația oficialului lasă loc de interpretări și în ceea ce privește un model electric.
Acesta ar urma să vină ceva mai târziu, adică în anul 2021.

Tot Yoshinaga a declarat că nu exclude posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea acestui model electric, care ar urma să fie tot o versiune a unui model existent. Parteneriatul ar urma să le aducă japonezilor un motor cu zero emisii și un pachet de baterii competitiv. Printre potențialii parteneri se numără Samsung Electronics și Panasonic.

via insideevs

Comentarii (1)

  • as mai audauga si asta :
    au zis clar de mult timp ca desi au cerere mare, mai ales in SUA, nu vor mari productia, le ajunge 1milion si ceva de masini vandute pe an.
    vor sa ucida dieselul de tot in europa (oricum au unul singur), probabil nu va mai fi disponibil pe noile versiuni si in loc vor sa puna un hibrid. vor renunta si la motoarele mari, probabil mai sus de 2.5 nu vor mai merge.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru