Declarații îndrăznețe din partea lui Elon Musk: "Pick-up-ul Tesla va fi mai bun decât Ford F-150 și o mașină sportivă mai bună decât un Porsche 911"

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk susține că pick-up-ul pe care Tesla "speră să-l prezinte în această vară" va fi "mai bun decât Ford F-150 și o mașină sportivă mai bună decât un Porsche 911".

Elon Musk a oferit recent o nouă serie de declarații îndrăznețe, de data aceasta cu ocazia unei întâlniri generale a acționarilor.

CEO-ul constructorului american a fost întrebat despre următoarele lansări pregătite de Tesla, și anume un pick-up electric care nu a primit încă un nume și capul-tractor Semi. Referindu-se la pick-up, Musk a făcut o comparație directă cu camioneta Ford F-150, cel mai vândut model de serie din lume, dar și o comparație mai puțin obișnuită cu Porsche 911.

"Încercăm ceva nou care să nu fie doar o copie a unui alt model. Va fi un pick-up mai bun decât F-150 în ceea ce privește funcționalitățile specifice unui pick-up și o mașină sport mai bună decât un Porsche 911 standard. Aceasta este aspirația", a declarat el.

Până în prezent, Tesla a publicat doar un teaser cu noul pick-up și a anunțat anterior că îl va prezenta oficial în această vară. În cadrul adunării generale a acționarilor, Musk a afirmat că "speră" ca Tesla să-și tina promisiunea în această privită, fără însă să ofere alte detalii.

Anterior, Tesla a afirmat că pick-up-ul electric va oferi o autonomie electrică de până la 800 de kilometri și că prețul de pornire nu va depăși 50.000 de dolari pe piața din Statele Unite.

Via The Verge, CNBC

Comentarii (3)

  • Anonim
    Elon Musk un mare bufon atata tot !
    7 12
  • @Anonim .. Posibil, insa nu este mai bufon decat cel care a ajuns presedintele SUA.
    5 7
  • O declaratie flamboianta in stilul lui Elon Musk. Asta nu inseamna insa ca va fi departe de adevar. Au mai fost si altele legate de Model 3 vs seria3.

    Pentru a-si pozitiona produsele in piata Musk ataca liderii segmentelor si cere comparatii directe si specifice la indicatori pe care ii poate depasi. Nu este o strategie rea as zice.
    In cazul lui F150 probabil ca tesla va avea bena, masa maxima autorizata si capacitate de tractare mai mari, dar si un comportament dinamic mai bun. Asa isi va justifica afirmatiile. Pe de alta parte insa ceea ce face masinile astea (liderii segmentelor) deosebite sunt chestii mai putin masurabile care vin din experienta unor producatori. La astea probabil ca va mai dura ceva pana sa ii ajunga tesla.
    Dar overall probabil ca noul pick-up tesla va fi un concurent redutabil.
    11 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru