Desfășurare de forțe: Land Rover Discovery a tractat un autotren de 110 tone

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 20.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover Discovery a mers în Australia pentru un exercițiu interesant. Modelul britanic a tractat un autotren cu o masă de 110 tone pe o distanță de 16 kilometri.

La jumătatea anului trecut, Land Rover Discovery Sport echipat cu motorul diesel de 2.0 litri și 180 de cai putere a jucat rolul unei locomotive și a tractat mai multe vagoane. Masa totală a fost de 100 de tone.

Acum, Land Rover recidivează cu ajutorul lui Discovery. De această dată, modelul constructorului britanic a fost trimis în Australia și a avut de tractat un autotren cu 7 remorci. Masa totală a convoiului a fost de 100 de tone, dar oficialii Land Rover au mai adăugat o încărcătură de 10 tone.

Sub capota lui Discovery s-a aflat motorul diesel de 3.0 litri care produce 258 de cai putere și 600 Nm. Autotrenul cu o lungime de 100 de metri a fost tractat pe o distanță de 16 kilometri. Trebuie menționat și faptul că exemplarul Discovery care a tractat autotrenul nu a suferit modificări speciale.

Informația publicată de Land Rover vine la câteva luni de la recordul realizat de Porsche Cayenne. Atunci, SUV-ul constructorului german a tractat un avion Airbus A380 de 258 de tone pe o distanță de 42 de metri.

Comentarii (4)

  • Corect
    Asta e adevarata utilitate a unui diesel.
    3 4
  • slabut

    Porsche-ul ala acu' mi se opintea o tzara, asa, si-mi zbura avioneta aia de pe pista, stii cum?

    da' n-a vrut...n-avea chef
    6 1
  • poate a tractat dar mie greu sa inteleg cum a putut opri (stopa ) acea greutate
    3 0
  • CRISTIAN
    De oprit nu cred ca a fost problema.... pur si simplu nu a mai accelerat... Lasand gluma la o parte, e ceva sa tragi cu un DISCOVERY ditamai trenu dupa tine... ma mir ca nu au explodat cauciucurile... la asa efort...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru