Detalii despre înlocuitorul lui Citroen C5: versiune plug-in hybrid și lansare în 2021

de Paul Cosma
Joi, 28.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înlocuitorul lui Citroen C5 va fi lansat în 2021 și va avea o versiune plug-in hybrid, potrivit informațiilor din presa britanică. Șeful Citroen susține că noul model nu va avea o versiune electrică la momentul lansării, dar aceasta va fi disponibilă ulterior.

Citroen a confirmat recent că dezvoltă un înlocuitor pentru sedanul de segment mediu C5, după ce producția acestuia a fost întreruptă în 2018, ca urmare a scăderii abrupte a vânzărilor în segment în favoarea SUV-urilor.

Potrivit presei britanice, noul model va fi lansat până la sfârșitul lui 2021 și va fi construit pe baza conceptului CXperience (foto) prezentat în cursului anului 2016. 

Înlocuitorul lui C5 va fi dezvoltat, cel mai probabil, pe platforma EMP2 a Grupului PSA Peugeot-Citroen, aceeași folosită și de Peugeot 508 și DS 9. Astfel, viitorul vehicul va avea versiune plug-in hybrid.

Șeful celor de la Citroen,  Vincent Cobée, a declarat că noul model nu va beneficia de o versiune electrică la lansare, dar că aceasta va fi disponibilă ulterior.

Până la lansarea înlocuitorului lui C5, Citroen se pregătește pentru prezentarea unui nou model în 30 iunie. Cel mai probabil, francezii vor dezvălui înlocuitorul lui C4.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru