Detalii neoficiale despre proiectul Artemis: Audi pregătește un model electric cu autonomie de 650 de kilometri și sisteme autonome avansate

de Paul Cosma
Sambata, 29.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proiectul Artemis de la Audi are în vedere dezvoltarea unui model electric cu autonomie de 650 de kilometri, care să beneficieze de sisteme autonome avansate, potrivit informațiilor publicate de presa germană. Cunoscut intern sub numele de “Landjet”, viitorul model Audi ar urma să fie lansat în 2024.

La sfârșitul lunii mai, Audi a anunțat lansarea unui proiect pe nume Artemis cu scopul de a dezvolta un model electric revoluționar până în 2024, fără să ofere însă detalii concrete.

CEO-ul Audi a spus recent că scopul principal este de fapt realizarea unei noi platforme scalabile care să reprezinte un reper pentru industria auto din punctul de vedere al puterii de procesare și al funcțiilor software.

Noua platformă la care lucrează Audi va fi utilizată pentru realizarea unui prim model în 2024, însă germanii intenționează ca platforma să fie utilizată ulterior și de ceilalți producători din Grupul Volkswagen.

Potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa germană, viitorul model electric Audi va avea o autonomie de 650 de kilometri și va fi un concurent direct pentru viitoarea generație Tesla Model S.

Jurnaliștii de la Handelsblatt susțin că dezvoltarea acestui vehicul va costa “mai multe miliarde de euro”, iar Audi va avea ca obiectiv inițial un volum de vânzări anual de circa 15.000 – 20.000 de unități.

Aproximativ 250 de angajați Audi au fost organizați într-un grup care să se ocupe exclusiv de proiectul Artemis.

Via Electrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru