Detalii neoficiale despre viitorul Audi A9 e-tron: dimensiuni apropiate de A7 și lansare în 2024

de Paul Cosma
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Audi A9 e-tron va avea dimensiuni apropiate de A7 și va fi lansat în 2024, potrivit ultimelor informații neoficiale din presa britanică. Noul model va beneficia de 3 motoare electrice, autonomie de 500 de kilometri şi funcţii autonome avansate.

În urmă cu patru ani, Audi a confirmat că va lansa un model electric care va fi poziţionat în gamă peste A8. Noul model va fi numit, cel mai probabil, Audi A9 e-tron, iar dezvoltarea acestuia se află în grija grupului de lucru “Artemis”, conform publicației Autocar.

Viitorul model electric ar urma să aibă dimensiuni apropiate de A7 și un interior la fel de spațios ca A8, iar lansarea este programată pentru anul 2024, potrivit informațiilor neoficiale.

Audi A9 e-tron va beneficia de 3 motoare electrice, dintre care unul va fi amplasat frontal, iar celelalte două pe puntea spate. Pe conceptul prezentat la Frankfurt, acest sistem de propulsie are 435 CP, iar un mod suplimentar poate ridica performanţa la peste 500 CP. Pe baza acestor date, Audi anticipează că modelul electric va ajunge de la 0-100 km/h în numai 4.6 secunde, în timp ce viteza maximă va fi limitată la 210 km/h.

Viitorul Audi A9 e-tron va avea o baterie de 95 kWh cu răcire pe lichid care va fi montată pe podea sub compartimentul pasagerilor şi care va fi capabilă să ofere o autonomie de circa 500 de kilometri.

În plus, Audi promite că noul model va fi primul al mărcii care va beneficia de Nivelul 4 de autonomie, ceea ce înseamnă că maşina se va conduce singură pe şosea şi se va putea descurca în orice situaţie fără intervenţia şoferului.

În plus, în cazul unei defecţiuni, maşina se va opri singură pe marginea şoselei.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru