Detalii proaspete despre gama Seat: noua generație Leon va avea un design radical schimbat, iar Toledo nu va mai fi dezvoltat

de Daniel Popescu
Marti, 18.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va introduce o nouă filosofie de design simultan cu lansarea noii generații Leon, iar spaniolii se gândesc să renunțe la modelul Toledo.

SEAT a anunțat cu circa o lună în urmă că planurile sale până în anul 2020 includ lansarea a trei noi modele, dar și update-uri importante pentru alte 3 modele deja existente.

La vremea respectivă am aflat că  Seat va lansa până la sfârșitul anului viitor un SUV de mari dimensiuni, poziționat peste Ateca, al cărui nume va fi decis de fanii mărcii. În plus, știm deja că în 2020 urmează și un model electric bazat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen.

Misterul plana asupra celui de-al treilea model, însă spaniolii au anunțat acum că acesta va lua forma unui SUV electric care va fi lansat în 2020.

În privința celorlalte 3 modele știm deja că Leon va primi o nouă generație. Designerul șef Alejandro Mesonero afirmă însă acum că noul Leon va marca startul unei noi filosofii de design pentru Seat. "Va fi un pas mai mare decât cel de la relansarea brandului din 2012. Uneori ai nevoie de un pas mai mare pentru a nu rămâne învechit. Vom fi pregătiți foarte curând pentru următor pas curajos în design", afirmă el.

De asemenea, noul Leon ar putea beneficia la un moment dat și de o versiune plug-in hybrid.

Pe de altă parte, Seat ar putea renunța la dezvoltarea compactei Toledo, în timp ce monovolumul Alhambra va fi înlocuit cu un SUV.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Ar fi frumos sa revina la o forma angular-fluida precum avea generatia precedenta 1P. Generatia actuala parca era o varianta mai veche, nu varianta noua , cand a aparut, fiind asa patratoasa. Arata ca un Ford Focus vechi.
    1 4
  • primul leon a fost frumos. pacat daca renunta la toledo.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru