Prima maşină electrică Seat este mai aproape: spaniolii ar putea lansa o compactă electrică în 2019

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 02.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a dezvăluit că intenţionează să lanseze un model electric compact în 2019 pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, dacă dezvoltarea proiectului va decurge conform planului.

Pentru o lungă perioadă de timp, SEAT a refuzat să dezvolte modele electrice sau hibride din cauza costurilor ridicate, mai ales că producătorul spaniol a traversat o lungă perioadă de incertitudine din punct de vedere financiar.

Totuşi, Seat a anunţat încă din toamna anului trecut lansarea unui model electric, planificată iniţial pentru 2020 înainte de a fi mutată pentru 2019, pentru ca acum să apară informaţii noi despre acest proiect.

CEO-ul Luca de Meo a dezvăluit că Seat are în plan dezvoltarea unui model electric compact pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen, însă anul lansării nu este încă stabilit cu certitudine. "Dacă cifrele sunt pozitive, am putea lansa maşina în 2019", a precizat de Meo pentru publicaţia Automotive News. Acesta a adăugat că obiectivul este ca modelul Seat să se adreseze tinerilor, astfel că va trebui să aibă şi un preţ accesibil pentru acest segment.

Urmareste Automarket
Dacă noul model va fi lansat într-adevăr în 2019, Seat va deveni primul constructor din Grupul Volkswagen care lansează o maşină electrică pe noua platforma MEB, înaintea unui model compact bazat pe conceptul Volkswagen ID prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut.

Până atunci, cel târziu în prima parte a anului viitor va apărea şi un facelift pentru hatchback-ul compact Leon, care va primi un display touch de dimensiuni mai mari şi funcţii autonome prin care va putea păstra banda de circulaţie şi va fi capabil să frâneze şi să accelereze în funcţie de comportamentul maşinii din faţă.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • foarte bine....

    dar daca "dezvoltare" inseammna schimbarea matritelor pentru caroserie si utilizarea altor culori la interior...eh, probabil ca Mirai (am luat un exemplu absolut "intamplator") insemna ce? tuning de amator in garajul lui nea Gica?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru