Dieselgate ajunge și în Canada: Volkswagen este acuzat de manipularea emisiilor în perioada 2008-2015

de Paul Cosma
Marti, 10.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen este acuzat de manipularea emisiilor în Canada, în perioada 2008-2015, într-o nouă extensie a scandalului Dieselgate. Nemții ar fi exportat în Canada 128.000 de vehicule echipate cu un soft care “păcălea” sistemul de măsurare a emisiilor.

Autoritățile canadiene acuză Volkswagen de încălcarea legislației naționale de mediu și distribuirea de informații false cu privire la emisiile vehiculelor pe care grupul german le-a exportat în statul nord-american.

Canada a anunțat 60 de capete de acuzare în dreptul Volkswagen, dintre care 58 se referă la încălcarea legii emisiilor în perioada ianuarie 2008 - decembrie 2015.

Grupul german este acuzat că a exportat în Canada 128.000 de vehicule ce erau echipate cu un soft care “păcălea” sistemul de măsurare a emisiilor.

O primă înfățișare în acest proces deschis de Canada împotriva Volkswagen va avea loc la Ontario, în data de 13 decembrie. Grupul german a transmis că va coopera cu autoritățile în acest caz.

De la izbucnirea Dieselgate în 2015, Volkswagen a plătit amenzi totale de peste 30 de miliarde de euro.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • ecosportivu
    clar acum. vw i.d.4 va avea bord din carton
    si baterii pandasonic
    26 0
  • ce tari sunt canadienii astia, un fel de ardeleni la vanatoare de melci...pana sa ma aplec, pana sa intind mana, melcul tusti in boscheti. Asa si astia, dupa ce s-au lamurit toti ca VW a trisat s-au trezit si ei dupa 4 ani ca si pe ei i-au pacalit...
    20 4
  • @eu: nu s-ar fi trezit cel mai probabil. Dar acolo activistii sexo-marxisti si ecologistii au cam castigat practic si au acaparat toata agenda publica. Deci era oarecum de asteptat, ma miram ca nu se intampla deja de ceva vreme.
    In treacat fie spus, VW si-o merita cu varf si-ndesat. Inca mai sper sa-i bage in faliment procesele astea nesfarsite.
    11 4
  • super eu
    Pentru ce au facut WV trebuiau desfiintati ,nu ajung procesele si amenzile.
    8 1
  • s-au trezit și ăștia ... kndezii ... ha-ha-ha !!!
    au dat-o tare cu drogurile după ce le-au legalizat și acu ... hop și ei !!!
    nu mai au bani de pot-uri ...
    chestia e că VW a aplicat în KND cam aceleași măsuri ca în SUA ... au răscumpărat mașinile celor care voiau, iar pe celelalte le-au modificat să fie conforme ...
    așa că amu ei ce mai vor ?
    "curat-murdar" vorba lu' tetea Caragiale ...
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru