Dieselul, între interzicere şi acceptare în Europa: 3 mari oraşe vor să-l elimine, Madridul spune că e imposibil

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paris, Atena şi Mexico City susţin că vor interzice maşinile diesel cel târziu în 2025, în timp ce Madridul a negat aplicarea unei măsuri similare din cauza "imposibilităţii" de a o pune în practică.

Motorizările diesel sunt din ce în ce mai criticate în întreaga lume din cauza emisiilor, în special după apariţia scandalului Dieselgate. Întrucât numeroase metropole se confruntă cu a creştere a poluării, unele oraşe încep deja să ia măsuri restrictive pentru această motorizare.

Printre primii pe listă au fost parizienii, care au interzis deja circulaţia maşinilor mai vechi de 1997 echipate cu motoare diesel, iar acum capitala Franţei şi-a luat angajamentul de a interzice complet maşinile diesel până în 2025. Măsuri similare au fost luate recent şi de Atena, Mexico City şi Madrid în cadrul unui congres care a reunit primari din 40 de oraşe şi care a avut loc în Mexico City.

Urmareste Automarket
Totuşi, Madridul a negat informaţiile apărute în acest sens şi susţine că un astfel de angajament este "imposibil" de pus în practică.
"Consiliul Madridului vrea să clarifice că nu a semnat niciun document prin care să-şi asume angajamentul de a interzice circulaţia maşinilor diesel în 2025, în ciuda comunicatul transmis după eveniment. Totuşi, suntem determinaţi să luptăm pentru a îmbunătăţi calitatea aerului prin promovarea unor înlocuitori pentru tehnologia diesel", spun oficialii Madridului.

Viitorul motorizărilor diesel este în dubiu şi din cauza noilor reglementări pentru emisii, care necesită investiţii majore din partea constructorilor. De altfel, Renault a anunţat deja că, în preajma anului 2020, modele precum Clio şi Megane nu vor mai fi comercializate cu motoare diesel.

Via Motortrend, Autofacil

Comentarii (5)

  • de ce 2025 si nu 2017?
    7 4
  • Pentru ca primarii nu au o bagheta magica, pe care sa o fluture, si tadaaam

    Aici vorbim de milioane de masini diesel, ai caror posesori nu isi permit asa instant sa cumpere o masina noua.
    7 3
  • Si care ar fi al treilea oras din EUROPA, care vrea sa interzica dieselul? Ca din cate stiu eu Mexico City se afla pe un alt continent....
    7 0
  • sa nu ne miram daca Bucurestiul va interzice masinile diesel din ... 2010 !!! Nu m-ar mira deloc la cat de slugarnici suntem in fata imbecililor din UE ....
    0 0
  • Ciprian
    Din punctul meu de vedere, motorul diesel nu ar fi trebuit pus niciodata pe autoturisme. Inteleg utilitatea lui prin prisma puterii si cuplului in industria navala (pe vapoare de mari dimensiuni), in armata (tancuri, submarine, etc.) in agricultura ( combine, camioane) sau pe santiere (excavatoare, buldozere, etc.) dar pentru autoturisme ????? Mi se pare o mare greseala. Ganditi-va ca sunt sute de milioane poate chiar mai multe automobile pentru uzul personal si nu numai. Poluarea este impresionanta. Motorul diesel pe automobile trebuie interzis cat mai curand in toata lumea. Sper ca oamenii vor intelege la un moment dat ca aerul pe care il respiram este mult mai important decat economia de carburant.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru