Din 2024, Mercedes-Benz va avea un nou sistem multimedia. A debutat pe conceptul EQXX

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 2024, toate modelele Mercedes-Benz vor avea un nou sistem de operare. Denumit simplu Mercedes-Benz Operating System, acesta îl va înlocui pe actualul MBUX.

La începutul anului, Mercedes-Benz a prezentat conceptul Vision EQXX: cel mai eficient model al producătorului din Stuttgart. De atunci, prototipul a stabilit două recorduri de autonomie, cel mai recent fiind de 1.202 kilometri cu o singură încărcare.

Așa cum era de așteptat, tehnologia nu lipsea de la bordul acestui concept, având, inclusiv, un sistem de operare (multimedia) foarte complex.

Acum, Mercedes-Benz anunță că sistemul cu pricina, denumit simplu Mercedes-Benz Operating System, va fi implementat pe toate modelele din 2024 (MY2024). Acesta îl va înlocui pe actualul MBUX.

Noul sistem al germanilor este dezvoltat de Unity Technologies, specialiști în platforme 3D, realitate virtuală și realitate augmentată. Interfața de utilizator și grafica instrumentarului de bord și al sistemului multimedia vor folosi pachetul de software 3D Unity Industrial Collection.

Tehnologia le va permite utilizatorilor să facă streaming de muzică și video. Mai mult, va ajusta caracteristicile mașinii cu ajutorul realității augmentate și a inteligenței artificiale.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    cred ca inainte de anii 2000 au aratat prototipul ala fara volan si cu bord de genul asta....

    sunt curios ce conduc aia care au dat drumul la covid..
    2 3
  • PacMan
    iar din 2028 vor avea alt sistem multimedia, si din 2032 o sa fie altul.... nici nu se invecheste unul prea tare ca deja scot altele noi
    5 0
  • Ce sa le mai facă? De LED-uri sunt pline (aștept prima caroserie integral OLED). In afara de ecrane, restul sunt variațiuni pe aceeași temă, mai umbla la grila, forma farurilor si câte o culoare (gen gri comunist). S-au aprins umpic cu electrotroacele, dar nu se vând si ca-s scumpe așa ca se țin ocupați cu ce pot.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru