Doar 8 mărci auto vor fi prezente la Salonul Auto de la Geneva. Dacia și Renault, singurele mărci majore

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Salonului Auto de la Geneva au publicat lista oficială cu participanții ediției din acest an. Lista include doar 8 mărci auto, printre care amintim de Renault și Dacia. Acestea vor fi singurele mărci majore prezente la ediția din acest an a celebrului salon.

Epoca saloanelor auto internaționale pare să se apropie de sfârșit. Din păcate, chiar și marile saloane auto din lume nu mai reușesc să atragă producătorii consacrați de automobile la un astfel de eveniment. Acesta este și cazul Salonului Auto de la Geneva, care va avea loc între 26 februarie și 3 martie.

În urmă cu puțin timp, organizatorii salonului au publicat lista cu participanții ediției din acest an. Astfel, doar 8 producători de automobile vor participa la Salonul Auto de la Geneva 2024. Cei mai mari producători care au răspuns "prezent" la eveniment sunt Renault și Dacia.

În rest, lista mărcilor auto participante este completată de: BYD, Isuzu, Lucid Motors, MG Motor, Microlino și Pininfarina.

Din cauza numărului din ce în ce mai mic de participanți, viitorul saloanelor auto europene este pus sub semnul întrebării. Cei mai mulți producători aleg platforme alternative pentru lansarea de modele și tehnologii noi, datorită costurilor mai mici de organizare.

De asemenea, majoritatea producătorilor preferă să lanseze mașini noi cu ajutorul platformelor digitale.

via Geneva Motor Show

Comentarii (7)

  • Dacia si Renault
    Dacia si Renault, "cei mai mari producatori" de la salon? In conditiile in care BYD a vandut, anul trecut, mai multe masini decat Dacia si Renault la un loc?
    11 9
  • ne pisam pe chinezi și mașinile lor
    6 10
  • Praf și pulbere… mai bine îl anulează cu așa participare, unii încă au COVID (pe viață bănuiesc), sau din cauza rebelilor din Marea Roșie, sau să prevină poluarea… care Lucid? au doar postere, vânzări dezastru, Isuzu, Microlino etc… OMG. Dacă intru la un dealer “universal” clar găsesc mult mai mult ce să văd față de Geneva bla, bla…
    4 7
  • George Simion
    sa stam linistiti, vor aparea saloanele(corturi) cu bicle electrice.
    4 1
  • Apocalypse Now
    Oare cât ar putea să coste participarea la un astfel de salon auto?
    De ce Isuzu ori Lucid își pot permite să vină la Geneva iar mărețele companii europene (pline de ifose și pretenții) se dau lovite?

    Alaltăieri, Musk le trăgea clopotele companiilor europene și americane, că vai! vin chinezii și le fac terci. Foarte bine, să le facă, dacă sunt conduse de calici și proști!
    7 0
  • Deci participarea la un salon auto a devenit costisitoare, dar modelele noi abundă de opțiuni tembele, nefolositoare și scumpe. Ciudată lume!

    BYD este insingnifiant în Europa în timp ce Renault are o cota de piață de 5.3%. Mărcile chinezești, în 2022 au vândut 1.5 milioane de unități în afară chinei

    In clasamentul mondial al vânzărilor de mașini din prima jumătate a lui 2023 se află pe undeva pe locul 9-10, iar asta pentru că au vânzări foarte mari pe piață din China, acolo unde mulți dintre producătorii tradiționali nu sunt, sau au vânzări mici: prima poziție Toyota Motor - ianuarie – iunie 2023 peste 5,41 milioane mașini. Locul 2 Volkswagen AG, cu 4,37 milioane, pe locul trei este de grupul Hyundai-Kia cu 3,65 milioane unități. Pe următoarele două locuri sunt, la egalitate, Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi și grupul Stellantis, ambele cu 3,2 milioane de mașini. Urmează General Motors (GM), Ford Motor Co., Honda, Suzuki și BYD.
    3 0
  • Banditos
    Cateva idei disparate.....Probabil ca inchirierea unui spatiu a devenit mai ieftina. Apoi daca e parcarea goala pari sa fii cel mai tare, nu asa se spune? Inghesuiala inseamna ca se dilueaza atentia si numai pari asa de smecher cand concurentu'ofera cel putin la fel de mult ca tine. Iar chinezii trebuie sa fie prezenti, pentru ca trebuie sa se promoveze. Microlino e companie elvetiana. Etc...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru