DS 4 și DS 5 vor fi scoase din producție: vânzările slabe nu justifică costurile pentru respectarea noilor teste de emisii

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS 4 și DS 5 vor fi eliminate din gama constructorului francez în această vară, întrucât vânzările modeste ale acestora nu justifică investițiile pentru respectarea noilor teste de emisii WLTP.

DS intenționează să reducă semnificativ gama de modele în următoarea perioadă, ca urmare a introducerii noilor teste de emisii WLTP, potrivit unor informații dezvăluite de publicația franceză L'Automobile Magazine.

Astfel, DS 4 și DS 5 urmează să fie scoase din producție până la începutul acestei veri, întrucât costurile pentru adaptarea motoarelor la noile cerințe de poluare sunt considerate prea mari.

Decizia este justificată de vânzările foarte mici înregistrate de cele două modele, în contextul în care brandul DS se confruntă cu o scădere semnificativ a vânzărilor: francezii au comercializat anul trecut doar 45.000 de unități, cu 30% mai puține decât în 2016.

DS 4 ar urma să primească un succesor cel mai devreme în 2020, iar constructorul consideră că actualul DS 7 Crossback poate suplini cu succes dispariția din gamă a lui DS 5. De altfel, DS mizează pe noul SUV pentru a obține o creștere a vânzărilor pentru prima oară în ultimii 5 ani.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, producătorul pregătește și lansarea unui DS 8 pentru piața din China.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru