DS va lansa o berlină premium în 2018

de Sebastian Toma
Vineri, 10.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS Automobiles, divizia premium a concernului PSA Peugeot-Citroen, va lansa în 2018 o berlină numită DS 8, anunță o sursă din cadrul companiei franceze.

DS va lansa în 2018 o berlină premium numită DS 8, anunță o sursă din cadrul companiei franceze. Potrivit Automotive News, publicația care a obținut informația de la sursa care a preferat să-și păstreze anonimatul, viitoarea berlină premium de la DS va fi nava amiral a francezilor și va avea un design care să amintească atât de primul model DS lansat vreodată, cât și de conceptele Divine DS și Numero 9, prezentate în ultimii ani la saloanele de la Paris și Beijing. În primă fază, francezii vor comercializa noua lor berlină premium doar pe piața din China, dar lansarea europeană este programată și pentru acest model.

Şeful DS: "Vreau să devenim o marcă precum este Audi"

Marca DS are deja două modele exclusive pentru piața din China, DS 5LS și crossoverul DS 6. Viitorul DS 8 va fi încadrat deasupra celor două modele în gamă, ceea ce îl va face și cel mai scump model oferit până acum de constructorul francez. Sursa citată de Automotive News atrage atenția că denumirea DS 8 ar putea fi temporară și că varianta de serie a berlinei care va deveni vârful gamei DS poate să poarte alt nume. Oficialii mărcii DS au refuzat să comenteze zvonurile privind posibilitatea lansării unui vârf de gamă, motivând că politica lor este să nu discute despre planurile de viitor ale companiei.

Marca DS se va concentra pe sistemele hibride, nu pe caii putere ai modelelor din ofertă

Urmareste Automarket
Vârful gamei DS va folosi platforma modulară EMP2 a concernului francez, anunță sursa din cadrul companiei.
În prezent, doar Citroen C4 Picasso și Peugeot 308 folosesc această platformă, dar modularitatea sa va fi pusă la încercare pentru a realiza un model care aparține segmentului E. Prin lansarea unui vârf de gamă, marca DS încearcă să vândă modele care să îi aducă o marjă de profit mai mare și care să susțină dezvoltarea viitoarelor creații.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • Scorpionul_negru
    Daca nu va avea suspensii H nu o va cumpara nimeni. SUnt atatea masini premium bune incat Citroen e greu sa vina cu ceva competitiv in afara de design si suspensii.
    17 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru