Ducati scoate o serie limitată de motociclete inspirate de Bentley

de Silvian Irimia
Luni, 11.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ducati și Bentley și-au unit forțele într-o colaborare ceva mai neașteptată, pentru a scoate o serie limitată de motociclete inspirate de hypercarul britanicilor, numit Bentley Batur.

Bentley își ia rămas bun de la era motoarelor cu combustie internă cu modelul Batur, ce costă aproximativ 2 milioane de euro. O capodoperă de 740 de cai putere, care va fi limitată la doar 18 bucăți. Prin urmare, Bentley primește un omagiu de la cineva puțin neașteptat, anume Ducati. Bine, dacă ne gândim puțin mai în perspectivă, ambele grupuri sunt subsidiare Volkswagen.

Cum spuneam, producătorul italian de motociclete va construi 550 de motociclete, inspirate de Batur. Modelul de bază care a fost folosit este un Diavel V4 de 168 de cai putere, scoși dintr-un V4 „Granturismo” de 1,2 litri. Peste scheletul original de Ducati, vine învelișul inspirat de Bentley, cu mai multe modificări estetice.

Spre exemplu, culoarea motocicletei se numește Scarab Green, o inspirație directă din paleta opulentă Mulliner a celor de la Bentley. În același timp, roțile forjate de pe Ducati aduc foarte mult cu cele găsite pe Batur.

Într-o fuziune a lumilor celor patru și celor două roți, designerii de la Ducati și Bentley s-au angajat într-un dans în doi.

Astfel, aceștia au dat formă la prizele de aer, la parbrizul frontal, dar și la carenaj și rezervor pentru a reproduce mașina de 2 milioane de euro.

Un ansamblu de 500 de exemplare cu prețul de 70.000 de euro fiecare vor fi construite. În același timp, încă 50 de motociclete numite „Diavel for Bentley Mulliner” vor fi disponibile pentru clienții Bentley Mulliner. Tot vei avea nevoie de 90.000 de euro pentru a pune mâna pe așa ceva.

În prezent, Ducati primește avansuri peste avansuri pentru aceste motociclete, livrările fiind programate să înceapă din vara anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru