Se naște un gigant moto? Harley-Davidson vrea să cumpere Ducati de la Grupul Volkswagen

de Mircea Meşter
Joi, 22.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scos la vânzare de Grupul Volkswagen la doar 5 ani de la achiziția mărcii, brandul Ducati ar putea ajunge în portofoliul Harley-Davidson, cel mai de succes constructor moto din Statele Unite.

Vești interesante din lumea pe două roți. După ce Grupul Volkswagen a decis să renunțe la brandul de motociclete Ducati, care devine astfel victima revirimentului financiar necesar după scandalul Dieselgate în care a fost implicată compania-mamă, marca italiană ar putea ajunge în portofoliul unui alt brand de legendă a lumii moto: Harley-Davidson.

Conform agenției Reuters, americanii de la Harley au pregătit deja o ofertă consistentă pentru Ducati într-o mutare care ar aduce sub același acoperiș două dintre mărcile complementare ale lumii moto. Astfel, dacă motocicletele Harley-Davidson sunt în general produse touring, motoarele produse de Ducati reprezintă una dintre cele mai cunoscute expresii ale lumii sportive pur-sânge. Conform celor de la Reuters, valoarea tranzacției ar fi de 1.5 miliarde de euro.

Harley-Davidson nu este însă singura companie interesată să pună mâna pe Ducati. Indienii de la Bajaj Auto reprezintă un alt nume intrat în cursă, lista fiind completată de o serie de fonduri de investiții care vizează achiziția Ducati pentru o eventuală revânzare ulterioară.

via Reuters

Comentarii (4)

  • Buna afacere.
    Audi a cumparat Ducati cu 900 mil euro acum cativa ani.
    8 0
  • COCALARU SEF
    Sa se apropie (oare?) sfarsitul brandului Ducati?
    1 9
  • Cineva
    Cat m-as bucura sa il cumpere H.D....ar avea o imagine mai buna !
    3 1
  • AndreiRN
    Adica ei au inchis Buell si vor Ducati?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru