Dunlop introduce în producţia de serie anvelopele cu spumă interioară pentru reducerea zgomotului

de Sebastian Toma
Miercuri, 14.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dunlop a anunţat introducerea în producţia de serie a anvelopelor cu tehnologia Noise Shield, care reduce zgomotul pneurilor perceput la interior cu 4 dBA. Noile anvelope vor fi echipare de fabrică pentru Audi RS6, RS7 şi A8.

Dunlop a lansat în producţia de serie anvelopele cu tehnologia Noise Shield, care pot reduce nivelul de zgomot perceput la interior cu până la 4 dBA. Respectiva tehnologie funcţionează printr-un strat de spumă plasat în interiorul anvelopei, care contribuie la diminuarea vibraţiei aerului din pneu, reducând rezonanţa specifică a cavităţii anvelopei. Cei de la Audi au solicitat pneuri mai silenţioase pentru modelele RS6, RS7 şi A8, iar răspunsul celor de la Dunlop a fost această tehnologie, pneurile rezultate devenind echipare de fabrică pentru modelele respective. Reprezentanţii Dunlop spun că tehnologia de reducere a rezonanţei cavităţii anvelopei permite reducerea zgomotului total generat de pneu cu până la 11 dBA.

TEST DRIVE AUDI RS6 AVANT

Structura de spumă aplicată de Dunlop la interiorul pneurilor echipate cu Noise Shield este suficient de uşoară încât să nu afecteze performanţele anvelopei sau capacităţile sale de viteză. Fiecare pneu echipat cu Noise Shield este marcat pe flancul dinspre exterior cu un logo specific, pentru a semnaliza acest lucru. Spuma este integrată în construcţia pneului, ceea ce înseamnă că va fi folosită până în ultima clipă de utilizare a anvelopei respective, cât timp sunt respectate condiţiile normale de utilizare.

Pentru moment, noua tehnologie de la Dunlop a fost introdusă în gama de pneuri care echipează jantele cu diametrul de 21 de inch, reprezentanţii companiei fiind zgârciţi în declaraţii privind posibilităţile de lărgire a gamei de pneuri echipate cu Noise Shield.

TEST DRIVE Audi A8 3.0 TDI

Acest logotip desemnează tehnologia Noise Shield care echipează anumite pneuri Dunlop.

În primă fază, Dunlop oferă doar trei dimensiuni de anvelope echipate cu tehnologia Noise Shield, toate pentru jante cu diametrul de 21 de inch. În cazul lui Audi RS6, anvelopele Dunlop cu Noise Shield vor fi disponibile atât în versiuni de vară, cât şi pentru sezonul rece, în timp ce RS7 şi A8 au în ofertă anvelope pentru un singur sezon. Astfel, pentru RS6 sunt oferite Sport Maxx GT (vară) pe dimensiunea 285/30ZR21 (100Y) Xl şi WinterSport (iarnă) 4D pe dimensiunea 285/30ZR21 100W XL. Pentru Audi RS7, singurele pneuri cu Noise Shield sunt Dunlop WinterSport 4D pe dimensiunea 275/30R21 98W Xl.

În gama A8, doar anvelopele Sport Maxx GT (vară) beneficiază de tehnologia respectivă, cât timp vorbim despre dimensiunea 275/35ZR21 103Y XL.

Studiu: 71% dintre clienţii de pneuri noi au ales o anvelopă în funcţie de eticheta de eficienţă

Via Dunlop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru