Dunlop lansează o nouă anvelopă: Sport BluResponse

de Sebastian Toma
Luni, 21.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dunlop aniversează 125 de ani de existenţă şi celebrează 125 de ani de la patentarea anvelopei pneumatice prin lansarea unei noi anvelope de vară, numită Sport BluResponse.

Esential 125 de ani au trecut de la fondarea companiei Dunlop şi de la brevetarea primei anvelope pneumatice.
Dunlop a lansat o nouă anvelopă de vară, Sport BluResponse, la 125 de ani de la înfiinţarea companiei şi tot la 125 de ani de la patentarea anvelopei pneumatice. Noua anvelopă se mândreşte cu o excelentă aderenţă pe asfalt ud, o rezistenţă scăzută la rulare şi are punctaj maxim la aderenţa pe carosabil umed, respectiv poziţia secundă la rezistenţa la rulare pentru câteva dintre dimensiunile în care este disponibilă. Cei de la Dunlop spun că noua lor anvelopă se încadrează într-un segment nou, "high performance eco touring tyre", care promite performanţe înalte şi un consum redus de carburant, alături de un nivel ridicat de confort.

Noul pneu de la Dunlop se luptă cu Michelin Energy Saver+, Continental Premium Contact 5, Bridgestone Turanza T001 şi Pirelli Cinturato P7. Testele independente realizate de TUV Sud au relevat o diferenţă de până la trei metri la frânarea pe asfalt ud în favoarea noului pneu Dunlop în raport cu media mărcilor premium de anvelope şi performanţe cu până la 3% mai bune la manevrabilitatea pe asfalt umed. Rezistenţa la rulare a acestui pneu a fost redusă cu până la 30% în raport cu predecesorul său, Dunlop Sport FastResponse.

Încă de la lansare, pneul va fi oferit în 52 de dimensiuni, care variază de la 185/55 R14 până la 225/50 R17.

În 2013, Dunlop aniversează 125 de ani de la înfiinţare. La vremea aceea, John Boyd Dunlop, fondatorul mărcii avea 49 de ani, iar prima anvelopă gonflabilă fusese brevetată în anul precedent. În acelaşi an, Willie Hume câştiga patru curse pe bicicleta sa echipată cu anvelope Dunlop. În 1902, Dunlop câştiga cursa Paris-Viena, iar 21 de ani mai târziu, Dunlop marca prima victorie Grand Prix.

Via Dunlop

Comentarii (4)

  • Ma intreb cat de eficiente vor fi pe perioada indelungata.
    2 0
  • "Noua anvelopă se mândreşte cu o excelentă aderenţă pe asfalt ud şi are punctaj maxim la aderenţa pe carosabil umed"


    Cred ca in prima parte se dorea a fi "asfalt uscat"!
    3 1
  • umed != ud(abundenta de apa pe carosabil)
    2 1
  • Florin
    Asfalt ud se poate referi la acea situatie cand ploua si efectiv exista apa pe carosabil, existand inclusiv pericolul de acvaplanare, iar carosabil umed poate fi la inceputul ploii sau dupa cand deja se usuca asfaltul.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru