Dunlop a premiat campionii din RoSBK, campionatul naţional de SuperBike

de Sebastian Toma
Vineri, 23.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gala Campionilor Dunlop RoSBK 2012 a premiat ieri cei mai buni piloţi în cursele de motociclism viteză organizate pe circuitele omologate din Europa. Sezonul 2012 a marcat debutul unei cupe speciale pentru debutanţi şi începători - GPRacer Rookies Cup.

Esential 8 etape a inclus sezonul 2012 al Campionatului RoSBK.
2 clase împart campionatul Dunlop RoSBK: 600 cmc şi 1000 cmc.
Dunlop a organizat ieri Gala Campionilor Romanian Superbike, unde a premiat cei mai buni piloţi ai singurei competiţii de viteză din România desfăşurată pe circuite profesioniste omologate internaţional. Printre premianţi se numără Ionuţ Mistode, Cătălin Cazacu, Daniel Vârgolici, Petre Pop, Cosmin Costescu, Vladislav Dimitrov, cei mai buni şase rookies din GPRacer Rookies Cup, o competiţie dedicată debutanţilor şi începătorilor în motociclismul sportiv profesionist. Piloţii de mai sus au fost selectaţi de la cele două clase ă 600 cmc şi 1000 cmc, cei mai buni trei piloţi fiind premiaţi în cadrul galei dedicate. Gala a fost marcată de prezenţa unor personalităţi precum Christian Ciocan, Andreea Necula şi Alina Bunica, iar festivitatea a fost găzduită de Cristina Şoloc, prezentatoarea emisiunii Moto Magia, care promite să realizeze un documentar despre acest campionat.

În 2012, competiţia Dunlop Romanian Superbike a devenit cupă recunoscută FRM.

Debutul a avut loc în a doua jumătate a lunii martie 2012. Competiţia a programat opt etape în calendarul competiţional în loc de şase şi a generat o competiţie 100% pentru debutanţi şi începători: GP Racer Rookies Cup. Aceasta are două clase distincte, de 1000 cmc şi 600 cmc, premiate separat. Lupta pentru titlu s-a disputat pe circuite precum Serres, Hungaroring, Pannoniaring, Slovakiaring şi Brno.

Pe lângă cei şase debutanţi, Gala Campionilor RoSBK a premiat şi performerii sezonului. Astfel, clasa 600cmc a fost condusă de Mitică Calaigiu, urmat pe podium de Alexandru Burac şi Cătălin Manea. Clasa 1000 cmc a fost câştigată de George Negrea, urmat pe podium de Novoceanu Andrei şi Manea Andrei. Sezonul 2013 al Dunlop RoSBK programează şi desfăşurarea unei etape pe circuitul MotorPark din România, aflat în plin proces de construcţie.

Via Dunlop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru