După BMW, și Porsche dă naștere unui Art Car: acest Taycan 4S unic va fi scos la licitație

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acest Porsche Taycan 4S este opera unui artist american foarte cunoscut. Mașina urmează să fie vândută la licitație, iar suma va fi donată în scopuri caritabile unei organizații non-profit din Elveția.

La începutul anilor '70, pilotul francez Herve Poulain a avut o idee strălucitoare: să transforme un BMW 3.0 CSL în artă pe roți. În 1975, Poulain a apelat la artistul american Alexander Calder și astfel a apărut primul BMW Art Car.

În același an, Herve Poulain a concurat cu mașina respectivă în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. De-a lungul anilor, și alți artiști au fost invitați să contribuie la proiectul constructorului din Munchen, inclusiv Frank Stella, Andy Warhol sau Jeff Koons.

Acum, și Porsche a dezvoltat un Art Car plecând de la un Taycan 4S. Grafica îi aparține americanului Richard Phillips și este bazată pe lucrarea acestuia, intitulată "Queen of the Night".

Aceeași denumire este inscripționată și pe ornamentele pragurilor iluminate. De asemenea, semnătura artistului este proiectată pe asfalt atunci când este deschisă portiera.

Mașina a fost creată în luna decembrie și de atunci face turul reprezentanțelor Porsche din Elveția.

La finalul lunii martie, acest Taycan 4S unic va fi expus la Porsche Center Zug, din Zurich, și îi va fi înmânat celui care a oferit cel mai mult în cadrul licitației organizate de casa RM Sotheby's.

Întreaga sumă va fi donată unei organizații non-profit din Elveția și va fi folosită pentru ajutorarea artiștilor locali afectați de pandemia de coronavirus.

via Porsche

Comentarii (1)

  • petrush
    acel porsche 356 al regretatei janis joplin a fost mai inainte si le umbreste pe toate.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru