După ce a câștigat dreptul de a folosi numele Model E de la Tesla, Ford vrea să lanseze un rival al lui Hyundai Ioniq

de Bogdan Mirică
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford are planuri mari pentru numele Model E. Acesta ar urma să fie un model compact cu trei soluții diferite de propulsie, întocmai ca recent lansatul Hyundai Ioniq.

În urmă cu doi ani, Ford a încercat și a reușit să înregistreze numele Model E în defavoarea celor de la Tesla. Constructorul american de vehicule electrice spera să îl poată folosi pentru actualul Model 3. Se pare că Ovalul Albastru a avut câștig de cauză și se pregătește deja să facă uz de numele atât de râvnit.

Potrivit unor informații recente, Ford plănuiește să folosească titulatura Model E pentru a da naștere unui produs revoluționar, capabil să ofere trei tipuri de propulsie, asemeni lui Hyundai Ioniq: hibrid, electric sau hibrid alimentat la priză.

Esential 2019 este anul în care ar urma să debuteze în producție Ford Model E.
Programat să folosească noua platformă a viitoarei generații Ford Focus, Model E va fi declinat în mai multe variante de caroserie și va reprezenta opțiunea ecologică a gamei Ford în segmentul compact. El ar urma să țină locul și actualilor Focus Electric, C-Max Hybrid și C-Max Energi Plug-in Hybrid.

Ford ar urma să producă noul Model E în cadrul unei uzine din Mexic, unde au fost investiți deja 1.6 miliarde de dolari.

Uzina va avea o capacitate anuală cuprinsă între 300.000 și 350.000 de unități, dintre care doar 50.000 vor fi Model E. Restul producției ar putea fi asigurată de varianta sedan a viitorului Ford Focus. Vehiculul cu propulsie alternativă va intra pe linia de asamblare abia în anul 2019.

via carscoops

Comentarii (3)

  • Fiind vorba de electrice, va anunt de un mic facelift de model s aparut pe siteul tesla
    5 1
  • ...au simplificat partea frontala (ca a lui X) si au mai economisit ceva dolari. Insemna ca fata lui Model 3, practic, va ramane neschimbata.
    3 2
  • Imi place ca articolul e despre Ford si in comentarii se discuta exclusiv TESLA !!! Comic as f**k !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru