După mariajul dintre Audi și Ducati, un alt brand german a pus ochii pe un producător moto: Mercedes vrea să cumpere MV Agusta

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes deține deja 25% din acținile producătorului italian MV Agusta și ar putea prelua controlul companiei pe fondul unor dificultăți financiare serioase pe care le are compania moto.

Se pare că producătorii germani din segmentul premium au prins drag de motocicletele italiene. După ce în urmă cu patru ani Audi a cumpărat Ducati și a repus compania pe linia de plutire, un alt constructor auto privește spre Italia.

De aceată dată este vorba despre Mercedes, care ar putea să-și treacă în portofoliul brandurilor și producătorul moto MV Agusta. Se pare că italienii au datorii de aproape 40 de milioane de euro, deși anul trecut au bifat o creștere a vânzărilor cu 30%, iar încasările au ajuns la 99 de milioane de euro.

Compania fondată în 1945 lângă Milano a depus deja un plan de restructurare pentru stingerea datoriilor. Acesta are la dispoziție 90 de zile pentru a fi aprobat de creditori. O soluție de urgență ar fi o nouă infuzie de capital din partea Mercedes. Constructorul din Stuttgart deține deja 25% din acțiunile MV Agusta și ar fi dispus să își crească pachetul de acțiuni.

Esential 40 de milioane de euro este datoria MV Agusta.
25 de procente din totalul de acțiuni MV Agusta deține Mercedes.
Problema vine de la Giovanni Castiglioni, deținătorul a 75% din acțiunile companiei, un italian care nu dorește să cedeze controlul companiei moto.
Catiglioni ar vrea și alți investitori, fiind în discuții chiar și cu Investindustrial, vechii acționari Ducati.

Previziunile pentru 2016 se anunță interesante, MV Agusta bifând deja un număr mare de comenzi. Asta pentru că banii câștigați anul trecut au mers în India, acolo unde italienii au deschis noi showroom-uri în speranța că vor atrage clienți.

Pe de altă parte, doar 15% din resursele financiare de anul trecut au fost alocate departamentului de cercetare și dezvoltare, ceea ce ar putea avea repercursiuni în viitor. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru