După roadster vine coupe: noul 718 Cayman devine cel mai accesibil model din gama Porsche

de Mircea Meşter
Luni, 25.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După roadster-ul 718 Boxster, a venit vremea ca Porsche să prezinte coupe-ul 718 Cayman. Acesta vine în Europa în toamna acestui an și se va poziționa ca preț la intrarea în gama constructorului german.

După ce Porsche a prezentat anul trecut noul 718 Boxster, introducând atât prefixul 718 în numele roadsterului său, cât și o gamă nouă de motoare exclusiv turbo care înlocuiau clasicele unități aspirate regăsite anterior pe modelul german, constructorul din Zuffenhausen face astăzi o mișcare normală care era așteptată de fanii mărcii: lansarea oficială a lui Cayman, versiunea coupe a lui Boxster.

Noul 718 Cayman preia la rândul său prefixul 718, deși în cazul versiunii coupe el nu se potrivește istoric cu modelul decapotat cu același nume care câștiga curse pe circuit la sfârșitul anilor '50 și începutul anilor '60. În rest, modelul german copiază moda downsizing și apelează la aceleași motoare cu patru cilindri pe care le regăsim sub capota lui 718 Boxster.

Astfel, noul Porsche 718 Cayman vine cu un motor turbo de 2.0 litri și 300 CP, în timp ce varianta mai puternică, Cayman S, scoate 350 CP dintr-un motor de 2.5 litri turbo derivat din vechiul 3.0 Boxer aspirat.

Aceasta din urmă este și cea mai rapidă versiune a lui Cayman, cu 4.2 secunde pentru 0-100 km/h. Despre ambele motoare și despre ceea ce oferă ele am vorbit într-un material dedicat acum câteva săptămâni.

O noutate interesantă care merită subliniată se regăsește la nivelul poziționării de preț, acolo unde coupe-ul Cayman va fi pentru prima dată mai ieftin decât roadsterul Boxster. Deși prețurile pentru România nu sunt cunoscute în acest moment, ne așteptăm la prețuri care coboară cu câteva mii de euro mai jos pentru 718 Cayman. Lansarea oficială europeană a celui mai accesibil coupe Porsche va avea loc în luna septembrie.

via Porsche

Comentarii (1)

  • O masina care chiar arata bine din orice unghi o privesti. Nu vreau sa stiu ce ravagii va face viitoarea generatie in clasa ei.....
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru