După subcompacte și SUV-uri, urmează sedanuri: Citroen anunță "câte o lansare importantă" în fiecare an până în 2020

de Daniel Popescu
Marti, 31.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va lansa 8 modele până în 2020, câte unul pe an pentru fiecare regiune majoră. Cele mai multe dintre ele vor fi sedanuri.

În ultima perioadă, Citroen s-a concentrat pe două dintre cele mai importante segmente de pe piață, prin lansarea subcompactei C3 și a SUV-urilor C3 Aircross și C5 Aircross.

Pentru următorii 3 ani, constructorul francez intenționează însă să pună accentul pe sedanuri, mai ales că acestea se vând bine inclusiv în zonele din afara Europei. Prin urmare, strategia presupune lansarea unui model important pe an pentru fiecare regiune.

"Este clar că dezvoltarea internațională implică și sedanuri, pentru că au o cotă de piață importantă în China, Africa și Orientul Mijlociu. Vom face o lansare majoră pe an pentru fiecare regiune. Trebuie să fim capabili să lansăm această strategie cu 8 modele cât mai repede posibil", spune Xavier Peugeot, directorul de produs al celor de la Citroen.

Anunțul vine la numai o zi după ce Citroen a dezvăluit că 80% dintre modelele sale vor fi electrice sau hibride până în 2023 și la numai o săptămână după lansarea noului Citroen C4 Cactus, care este considerat acum un hatchback compact ce înlocuiește în gama Citroen C4. Strategia are la bază și performanțele anterioare, în contextul în care Citroen este mulțumită de vânzările de circa 300.000 de unități înregistrate de Citroen C4 Cactus de la lansarea producției în 2014.

Pe de altă parte, francezii au dezvăluit că Citroen C3 Aircross a primit până în prezent circa 15.000 de comenzi de la lansarea pe piață din luna septembrie.

Via Autoactu

Comentarii (1)

  • Dl. Xavier Peugeot de la ... Citroen.

    Astept cu nerabdare ce are de spus despre strategia Peugeot vreun domn Citroen... ;))
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru