Ambiții ecologice pentru Citroen: 80% dintre modele vor fi electrice sau hibride în 2023

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 30.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen susține că 80% dintre modelele sale vor fi electrice sau hibride până în 2023, iar printre acestea se numără și înlocuitorul lui C5.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat în primăvara acestui an că va lansa 27 de modele electrice și hibride până în 2023, însă la vremea respectivă nu a detaliat exact situația pe branduri.

Totuși, cu ocazia lansării noului C4 Cactus, constructorul francez a oferit câteva detalii suplimentare prin vocea CEO-ului Linda Jackson. Astfel, în 2023, 80% dintre modelele Citroen vor fi electrice sau hibride, însă cele mai multe dintre acestea ar putea fi dedicate pieței chineze, acolo unde normele de poluare vor deveni și mai dure începând din 2019.

"Din 2023, 80% dintre mașinile noastre vor fi electrice sau plug-in hybrid. În China au ales ruta electrică, așa că trebuie să fim prezenți acolo cu plug-in hybrid și electrice", a declarat ea.

Citroen nu a anunțat încă ce modele se află pe listă, însă o serie de informații anterioare indicau deja că printre ele se numără și un sedan de segment D care va înlocui C5. Întrebată dacă acest nou model va beneficia de o versiune electrică sau hibridă, Jackson a fost categorică: "Da, absolut".

Noile modele electrificate de la Citroen vor fi dezvoltate pe platforma e-CMP pe care Grupul PSA o realizează în parteneriat cu construtorul chinez Dongfeng.

Acestea urmează să fie în special modele electrice de segment B și C, iar primul dintre ele va fi lansat în 2019.

Via Auto Express

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Citroen C5 Aircross va primi în 2019 o versiune plug-in hybrid care va fi comercializată în Europa și China

    http://www.automarket.ro/stiri/citroen-nu-va-avea-modele-exclusiv-electrice-francezii-mizeaza-pe-versiuni-77113.html
    4 1
  • Asta e unica lor sansa sa ramana pe piata si sa nu dea faliment. Ca oricum la motoare conventionale nu se pricep si toti se feresc.
    1 3
  • La motoare conventionale se feresc toti?? Deaia motoarele diesel HDi sunt mult mai fiabile decat TDI-ul VAG? HDi-urile sunt cele mai fiabile motoare diesel.

    Sa inceapa batalia de manute rosii!!!!
    4 0
  • @VAG De aia BMW, Toyota sau Ford au sau au avut ani la rand diesel-uri pana in 2.0 l realizate de PSA. Esti simpatic foc. Intoarce-te la rasnita ta de acum 15 ani!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru