Grupul PSA mărește miza: 34 de modele noi pentru Citroen, Peugeot și DS până în 2023, dintre care 27 electrificate

de Daniel Popescu
Luni, 13.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Peugeot-Citroen anunță lansarea a 34 de modele noi până în 2023, dintre care 27 vor fi electrificate, însă Opel nu a fost inclus încă în aceste calcule.

În primăvara anului trecut, Grupul PSA anunța lansarea a 11 modele electrificate până în anul 2021, dintre care 4 electrice, pe baza a două noi platforme. Iată însă că Grupul mărește miza și, în cadrul unui document publicat de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile, CEO-ul Carlos Tavarez anunța o actualizare a planului.

De data aceasta vorbim despre 34 de modele noi care vor fi lansate până în anul 2023, iar dintre acestea 80% vor fi electrificate, echivalentul a 27 de modele. Este important de menționat că noul pachet de 34 de modele se referă exclusiv la brandurile Peugeot, Citroen și DS, fără să ia în calcul proaspăta achiziție a constructorului german Opel de la General Motors.

Conform unor informații anterioare, modelele electrice vor fi dezvoltate pe platforma e-CMP (electric Common Modular Platform) în segmentele subcompact și compact, iar printre caracteristicile tehnice se numără o autonomie de până la 450 de kilometri şi soluţii de încărcare rapidă care vor oferi o autonomie de 12 kilometri pentru fiecare minut de încărcare.

Pe de altă parte, hibrizii plug-in vor fi dezvoltaţi pe platforma Efficient Modular Platform (EMP2), iar printre modele se vor numără inclusiv SUV-uri.

Modelele vor face parte din clasele compactă și D și vor beneficia de autonomie de 60 de kilometri în regim electric, eficienţă sporită comparativ cu modelele similare cu combustie internă şi spaţiu mai mare la interior. Aceste modele plug-in hybrid vor fi caracterizate de sisteme care vor permite încărcarea în numai 4 ore, dar şi, opţional, de sisteme de încărcare rapidă în numai 2 ore.

Via Hybrid Cars

Comentarii (3)

  • Inca un cui pentru diesel...asta pe langa eliminarea subventiilor prntru motorina, marirea taxelor la achzitia fumigenelor si inasprirea normelor de poluare
    5 2
  • hazard
    alte 34 potentiale esecuri made by PSA
    2 14
  • Indrazneste sa crezi in viitor....Cine nu va incerca SIGUR NU VA REUSI !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru