După Volvo, un alt brand premium poate vinde global mașinile produse în China: BMW a primit licență pentru exportul mașinilor produse în Țara Marelui Zid

de Bogdan Mirică
Miercuri, 31.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a primit o licență de export a mașinilor sale produse în China. Totuși, germanii nu se grăbesc să exporte pentru că piața locală înghite în prezent toată producția sa zonală.

Tot mai multe companii de îmbrăcăminte și încălțăminte produc în China pentru că forța de muncă este foarte ieftină. Prin urmare, era inevitabil ca și alte industrii să se orienteze către această zonă a globului. Producătorii auto vor să exploateze forța de muncă ieftină nu doar pentru a satisface nevoile regionale, ci și pentru cele globale.

Însă, având în vedere problemele de calitate și siguranță ale mașinilor produse acolo, brandurile cu renume s-au temut să vândă în Europa sau alte piețe mature automobile pe care le-au produs în China. Acest lucru ar urma să se schimbe, având în vedere că Volvo a anunțat deja că S90-ul produs în China va ajunge în toată lumea.

Un alt producător premium care îi calcă pe urme este BMW. Germanii sunt de părere că mașinile lor produse în China a ajuns la un nivel de calitate similar cu cele asamblate în Europa și Statele Unite. „Avem o licență de export, dar nu ne-am decis în privința expedierii mașinilor către alte piețe pentru că avem nevoie de producție pentru piața locală”, a declarat Olaf Kastner, directorul BMW China.

Urmareste Automarket
Oficiali care nu au vrut să își dezvăluie identitatea, au afirmat că BMW a fost forțat de autoritățile locale să aplice pentru o licență de export, întrucât guvernul chinez vrea să grăbească livrarea de mașini și dincolo de granițele țării și ale regiunii.
BMW rămâne pe poziții și susține că va exporta modele produse în China doar atunci când soluția va fi viabilă din punct de vedere economic.

Germanii au două fabrici în Țara Marelui Zid, capacitatea acestora fiind de 300.000 de unități pe an. Recent, una dintre ele a fost modernizată, situație în care volumul anual cumulat al celor două va ajunge la 450.000 de mașini pe an.

În prezent, BMW produce în China modele populare precum Seria 3 și Seria 5, dar și unele care prind foarte bine la publicul din acea zonă: Seria 2 Active Tourer și X1. Anul viitor va fi produs aici și X3.

via automotivenews

Comentarii (4)

  • Tc1900
    piata libera china asta

    guvenul ii forteaza pe bmw sa exporte produsele
    1 1
  • Seria 3 Active Tourer?! De unde reușiți să le scoateți?
    1 0
  • 2 zile ca să corectați o cifră!
    0 0
  • AndreiRN
    Asta explica fiabilitatea redusa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru