E OFICIAL: BMW va lansa un model de serie pe bază de hidrogen

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că va lansa primul său model de serie cu hidrogen până la începutul deceniului viitor. Modelul va fi bazat pe arhitectura Neue Klasse, dedicată modelelor electrice, care va putea fi adaptată special pentru vehicule pe bază de hidrogen.

În urmă cu câteva zile, constructorul bavarez a început testele pe drumurile publice din Europa cu modelul BMW iX5 Hydrogen. Pentru asta, BMW a construit 100 de exemplare ale acestui model, iar ele vor fi utilizate, în mare parte, în scopuri demonstrative.

Acum, bavarezii anunță că intenționează să lanseze primul lor model de serie cu pile de combustie pe bază de hidrogen până în 2030. Informația a fost confirmată de către Jurgen Guldner, inginerul șef al programului BMW pentru mașini cu hidrogen. Eventualul model urmează să utilizeze viitoarea arhitectură Neue Klasse, creată pentru viitoarele modele electrice ale mărcii și care va putea fi adaptată pentru modelele cu hidrogen.

Deocamdată, nu se cunosc mai multe detalii tehnice despre noua mașină. Cu toate acestea Guldner spune că dimensiunile ideale ale unui astfel de vehicul se apropie de cele ale SUV-ului X5. Mai mult, BMW vrea ca rezervoarele de hidrogen să fie montate în locul unde ar fi montați acumulatorii pentru modelele electrice.

Cu toate acestea, Guldner spune că mașinile cu hidrogen vor fi minoritare față de cele electrice.

El mai precizează că astfel de vehicule sunt o alternativă viabilă la mașinile electrice atunci când industria își va atinge limitele cu privire la infrastructură și materii prime. BMW vrea, de asemenea, să beneficieze de o nouă directivă a Uniunii Europene cu privire la combustibili alternativi. Aceasta prevede instalarea stațiilor de realimentare cu hidrogen la fiecare 150 de kilometri de drum.

La final, conform unor studii ale bavarezilor, mașinile electrice și cele cu hidrogen ar urma să aibă costuri egale până la începutul deceniului viitor.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru