E oficial: Dakar 2009 are loc in Chile si Argentina

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.02.2008
Editia de anul viitor a Dakar-ului va avea loc in America de Sud, Chile si Argentina urmand sa organizeze raliul.

Esential

29 de editii ale Raliului Dakar au avut loc pana astazi. A 30-a a fost anulata in 2007.

Dupa ce organizatorii Dakar-ului au anuntat ca "raliul de consolare" din 2008 va avea loc in Romania si Ungaria, urmand sa se numeasca Central Europe Rally, Amauri Sport Organisation, cei care se ocupa de destinele celui mai mare rally-raid al lumii, confirma locul de disputare a Dakar-ului in 2009: Chile si Argentina.

Este pentru prima data de la infiintarea raliului de catre Thierry Sabine (1978) cand acesta va avea loc in afara Africii. Schimbarea locului de desfasurare a celei mai cunoscute competitii de rally raid are loc dupa ce editia din 2008 a acesteia a fost anulata din cauza amenintarilor teroriste din Mauritania. Din acelasi motiv, in 2004 si 2006 traseul a fost oprit la granitele Mauritaniei si Mali, fiind continuat in Senegal.

Taguri: Dakar, Dakar 2009

Comentarii (2)

  • Dakar 2009
    Pai daca se desfasoara in Argentina si Chile , nu mai putem vorbi de Dakar 2009 , pt ca Dakar era destinatia , orasul din Senegal unde se termina competitia .
    0 0
  • Va purta tot numele de Dakar pentru ca a devenit deja o emblema in lumea raliurilor. Este acelasi lucru cum ai spune la o masina 4x4 Jeep si ea sa fie Bmw X5. Cu toate ca este pacat ca o astfel de competitie sa se mute din locurile ce au facut-o atat de vestita.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru