E oficial: Dakar Series trece prin Romania!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.02.2008
Inlocuitorul Raliului Dakar, denumit Central Europe Rally, va avea loc in Ungaria si Romania incepand cu 20 aprilie.

Esential

2972 de kilometri va avea parcursul total al Raliului Central European din Dakar Series.
4 etape din 7 vor avea loc pe teritoriul Romaniei.

Organizatorii Raliului Dakar, Amauri Sports Organisation (ASO), au anuntat astazi oficial faptul ca Raliul Europei Centrale, inlocuitorul competitiei africane la care s-a renuntat in acest an din motive de securitate, va avea loc in Ungaria si Romania la sfarsitul lunii aprilie.

Startul va fi dat in 20 aprilie in Budapesta, competitorii urmand sa parcurga 2972 de kilometri in total, jumatate din distanta fiind reprezentata de probe speciale. Durata totala va fi de doar sapte zile, urmand ca Raliul sa treaca prin zona de nord-vest si centru a Romaniei (Baia Mare si Sovata) inainte sa se termine langa Lacul Balaton din Ungaria.

ASO a anuntat chiar ca marile echipe prezente anual in Dakar, cum sutn Mitsubishi, Volkswagen, BMW si KTM, sunt interesati de o competitie "pansament" in vederea recuperarii Raliului Dakar. Apropo de aceasta competitie, Raliul Dakar 2009 va fi anuntat oficial in cursul urmatoarelor saptamani, urmand ca acesta sa aiba loc, cel mai probabil, in Chile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETAPELE CENTRAL EUROPE RALLY 2008

 DATA
(Aprilie 2008)
 Etapa nr.
 Plecare  Sosire  KM probe speciale  KM de legatura  Total 
 SAM 19  Budapesta: verificari tehnice si administrative
 DUM 20
 1 Budapesta Baia Mare
 110  400  510
 LUN 21
 2 Baia Mare  Sovata   250  250  500
 MAR 22
 3 Sovata  Sovata   240  124  364
 MIE 23
 4 Sovata  Debrecen   200  390  590
 JOI 24
 5 Debrecen  Veszprem   170  310  480
 VIN 25
 6 Veszprem Veszprem   290  25  315
 SAM 26
 7 Veszprem  Balatonfured   170  43  213
         1430  1542 2972 

 

 

Comentarii (40)

  • dragosh hummerro
    Super tare
    Bravo organizatorilor si celor care au contribuit la realizarea traseului!cred ca va fi ceva bestial!bravo inca odata!
    1 0
  • kata87
    imbucurator
    ...dar se putea si mai bine, adica un traseu prin Bucuresti sau macar Brasov daca start-ul se da din Budapesta era mai decent. Hai Romania!
    0 0
  • gabichir
    interesant
    Nu inteleg ce ati vrut sa spuneti cu " 4 etape din 5 vor avea loc pe teritoriul Romaniei". Daca ma uit mai sus, se vede clar ca sunt 7 etape in total.
    0 0
  • nasol
    S-au gandit bine organizatorii raliului...Romania=drumuri prapadite..ooo daa..provocare!Mai bine sa faca show-ul asta in alte tari, nu iese nimic decat drumuri distruse mai rau.In plus,dupa raliu, participantii vor comenta intruna despre starea proasta a drumurilor noastre!
    0 0
  • Romania e o tara in Africa
    Astia au confundat iar Romania cu Africa... Iata link aici: http://www.homemade.ro/vezigrup.php?id_grup=Romania
    0 0
  • Bai frate astia merg cu ditamai jeepanele ,crezi ca masinile astea mai simt o groapa cand ruleaza cu peste o suta de km pe tot felul de drumuri forestiere cu santuri.De 2 ani ,particip ca si arbitru la astfel de competitii si pot sa va spun ca e super show .Ce masini au ungurii si cehii va pica plombele si sa vedeti cum se merge......super tare
    0 0
  • Marfa
    o sa vedem la tv sigur :)..chiar dak nu o sa ajungem..si o sa fie tare ;). drumuri..alte probleme nu aveti :))..crezi k va fi raliu prin orash .. nu cred !! vetzi vedea ce super o sa fie :)
    0 0
  • bogdan
    ..
    da mai aproape de buc nu se putea? brasov, sibiu ceva? cine se duce pana la baia mare?
    0 0
  • Romania e ca desertu
    Da astia ar putea organiza in Romania pe sosele ca e ca pe drum de munte, pe stanci ...bv
    0 0
  • au ales bine romania
    negrii avem ,manele in loc de muzica africana de trib se aude din toate masinile de impresii,strazile noastre sunt foarte bune pentru probele speciale asa cum sunt fara modificari...mai ales cum o sa fie in primavara ,nu trebuie sa intrerupa circulatia pe autostrazi ca nu avem ...deci ii asteptam cu interes sa se simta ca in africa .
    0 0
  • Bobina
    HOHOHHO
    DUERERERREE....Va asteptam la Baia MAre :)))))in Runcu
    0 0
  • lacusta
    in loc de CNR
    pt ala cu drumurile proaste: mai omule asta nu e raliu de asfalt ca sa se planga cum e drept ca au motive sa se planga pilotii nostri din CNR, stai tu linistit ca nu o sa strice drumurile ei cu masinile de competitie ca nu o sa le dea speciale pe asfalt si nici portiunile de leg nu o sa fie prin orase. Oricum tre sa ne gandim cat o sa aiba de castigat autoritatile din orasele in care se vor fi cazati concurentii cu stafurile. eu sunt din bm si chiar ma bucur sa aud asa ceva mai ales ca anu asta nu se va mai tine CNR la baia mare. tot asa cu competiile astea.
    0 0
  • andr3i
    pt bogdan...
    Ba Bogdane, toata spuma evenimentelor din RO sunt in Bucicuresti. Se organizeaza si asta prin Baia Mare si deja esti nemultumit. Mai misca-ti si tu curu din orasul ala putred sa vezi ce fain e si prin tara. Desi tre' sa recunosc... era mai bine prin Bucicuresti, ca de cand aveti primari care asfalteaza drumurile voastre arata numai bune de niste probe speciale. Ar putea chiar sa faca toti cei 2972 de KM de traseu numai prin Bucicuresti :))))))
    0 0
  • 2fast2
    baia mare rules
    super astia stiu unde sa vina in sfirsit gutinu isi va face datoria pentru raliu super idea si traseu nu va plingeti suntem doar la 600 km de bucurestiu vostru de kkt unde ati vrut sa se dea cu masinile ale in aglomeratia voastra nu puteti respira nicivoi asa ca va asteptam la RALIU!!!!!!!
    0 0
  • Nedumeritu
    La raliu
    Guvernanti, nu pierdeti ocazia! Vreo taxa de inmatriculare ceva...iar daca nu merge asa ,aduceti in discutie ecologia si tineti-o tare cu mediu! O fi vreun roman pe acolo si in acest mod precis nu riscati sa ramana netaxat!
    0 0
  • zsombor
    ce bine ca stau in baia mare:) va astept
    0 0
  • Gigi Kent
    bag-ongroapa
    Traseul oficial: Valea Oltului (proba de depasiri pt caderile de pietre)...continuare prin craterele din Bucuresti si finish-ul se da pe la masa lui Banel...la Tzandarei in papushoi.Sa ne traiasca raliul. Ce ne e Africa, ce ne e Romania :D:D:D
    0 0
  • UFOman
    Era cel mai cool daca faceau turul Romaniei ca la probe speciale intrau toate drumurile din Roamania
    0 0
  • sunshine64sm
    Felicitari pentru organizare !!!
    Felicitam echipa organizatoare ca o bagat Romania in Africa, ca oricum toata lumea de afara stie ca daca raliul trece prin Africa, si trece si prin Romania, atunci Romania este in Africa. Logic !!! Oricum drumurile tarii, de toate felurile, fiind garnisite cu gropi delicioase si asortate, poate sa ofere cele mai bune conditii pentru testarea suspensiilor, dar si pentru nervii soferilor. Ca macar cu atita sa putem si noi sa ne laudam.
    0 0
  • Danutzky
    lol
    la cristi la debrecen acolo :)))))
    0 0
  • daa mi se pare o idee geniala.....au gandit bine organizatorii...dc kkt sa pice franta de fraiera daca au loc atentate la ei...cand poate sa pice romania...si astia cat is de destepti..bine inteles ca dupa aia o sa acuze romania ca nu au asigurat securitatea necesara desfasurarii concursului...dar nici o problema....rezolva tariceanu cu o taxa de poluare si nu mai vin astia in romania :-j
    0 0
  • dr_stupid
    off off
    Imi place ca 90% dintre voi nu stiti sa faceti altceva decat sa va plangeti, sa criticati, sa veniti retroacitv cu idei, evident mult mai bune. Poate daca munceati un pic, realizati si voi ceva. E valabil pentru orice stire ce am citit-o pe automarket. Dar nu, e bine sa stai in fotoliul din bucale si sa astepti ca toata lumea sa vina sa-ti pupe picioarele. Dar acum, din pacate, si eu ma plang.
    0 0
  • bogdan
    pt andr3i
    ma, io n-am zis sa se tina in Bucuresti (cu toate ca s-ar putea, mai ales pe Stefan cel Mare) ci sa treaca pe undeva mai prin centrul tarii sa ajunga mai multa lume (adica sa fie distanta mai scurta); in legatura cu orasul tau, sunt convins ca e mai frumos decat "capitala" si as veni pana acolo..da e al dracu de departe ;) bafta
    0 0
  • 8 Dim Luni !!!
    Ce raliu !! Ce masini !! Sa vina domn' arbitru intr-o zi de luni dim la ora 8 in trafic in Buc sa dea note la: depasiri pe linia de tramvai, slalom printre gropi, intoarceri pe linia dubla continua si mai ales cate regului poti incalca in 10 minute. O sa avem o gramada de premianti !!
    0 0
  • Colin McRally
    hai sa facem un raliu
    bah sa bage raliu si prin bucuresti sa vedem care isi scoate masina intreaga... :)))
    0 0
  • george.b
    Parca aud la partTV(ProTV) ca s-a dat unu peste cap si s-a facut praf si pulbere incarcat sa evite o groapa,unde a dat intr-un sant de 10m facut de niste muncitori de la electrica in urma cu 2 ani.Se cauta vinovatii!!Ancheta este in desfasurare(politistii sunt pe burta de ras)...
    0 0
  • offroad
    Sovata e locul ideal
    vedeti ca Sovata e cam prin centrul tarii deci usor de venit de peste tot, si aici raliul sta de fapt 2-3 zile adica se ajunge seara, o zi va fi in perimetrul orasului , seara tot acolo se aduna trupa si a 3- a zi se porneste inapoi spre ungaria. asa ca . Sovata e destinatia ideeala . yeah
    0 0
  • raliul ungariei mari
    ... asa trebuie sa se numeasca. Dupa cum arata poza si dupa traseu. Hai sa fim seriosi. Ce drac de raliu off-road poti face în ungaria?Budapesta - Lacul Balaton cu un intermezzo, acolo in provincie, la Sovata, unde au bogaţii ungariei terenuri şi te simţi la fel ca în ungaria.Asta miroase a propaganda. Nu politică, ci culturală. Garantez că pe tot traseul vor avea indicatoare în limba maghiara, aşa, să nu se piardă.
    0 0
  • alecstm
    hehe
    foarte bine, va tot plangeti ca e departe de Bucuresti, SI CE DACA?? Mai bine va plangeti voi, decat altii, ca iar la bucale se tine. Si pt. snobii care cred ca un raliu de genul asta se tine pe soselele noastre prapadite, va inselati, si in ungaria si in romania sunt multe trasee off road (de enduro). Mai documentativa si voi! Va dau un link sa aveti de unde incepe: http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showforum=134 niste poze extraordinare !!!
    0 0
  • Un roman din Timisoara
    Europa centrala!
    Dl IgnisCred ca cei din organizarea raliului au preferat s-a nu treaca in BALCANI nu de alta dar ar fi dat din nou de "negri teroristi de origine europeana"prin ialomita,calarasi,ferentari si....,preferand EUROPA CENTRALA!!ungaria-romania centrala(transilvania)Mie personal imi pare rau ca nu va ajunge raliul prin Banat!!PS.Voi cei din Bucuresti de ce nu invitati"neamurile"voastre din zona la un raliu,Turci,Bulgari,Greci
    0 0
  • bucurativa ca ne-au luat in ca
    de ce nu organizam noi asa ceva
    traseul putea sa treaca si prin alte tari, bucurativa pentru noi/voi, poate este ultima data
    0 0
  • alecstm
    @ Un roman din Timisoara
    macar avem si noi EnduRoMania, care se tine in Caras si Timis, dupa aia mai vine Enduro Long Distace (e adevarat ca asta merge pana in Delta la Portita). Si mie imi pare rau ca nu vine raliu mai aproape de noi, dar nici Oradea nu e departe, si nici Budapesta. Eu in 19 apr. voi fi acolo si in 20 vad startul :), si daca toate merg bine ii astept la Baia Mare si la intoarcere la Oradea (daca stiu bine pe acolo o sa se intoarca in Ungaria). Si inca ceva pt. cei care nu stiu, probabil de aia trece si prin Romania ca Red Bull RoManiacs este unul dintre cele mai tari raliuri din Europa. Daca intereseaza pe cineva DVD-u de anul trecut, il pot trimite pe un DC++.
    0 0
  • Freeman
    Super tare!
    Eu sunt foarte fericit pentru aceasta stire! O sa ma duc la Sovata sa-i vad! Abia astept!
    0 0
  • Northern Nightmare
    OFF-ROAD RALLYING
    To everybody: BAIA MARE (prin asociatia RANEDO,coordonata de d-l POP, ex-director al filialei ACR Maramures ani de zile si unul apreciat pe plan national) organizeaza de ani buni numeroase competitii auto regionale, nationale si internationale (etape in CN, Cupa Europei Centrale la raliuri tehnico-aplicative, respectiv raliuri off-road). De altfel, pilotul echipajului de asistenta tehnica pentru Team Dakar Romania 2008, Claudiu Muresan este unul dintre protagonistii Campionatului Romaniei de off-road rally si organizator al unei scoli de pilotaj in domeniu, culmea!!! tot la ...BAIA MARE! Salutari regatenilor, urari de bine bucurestenilor, dar tara asta nu incepe si nici nu se sfarseste cu voi!
    0 0
  • cine organizează raliul
    "Károly Borbély, ministrul telecomunicatiilor si tehnologiei informatiei, este de parere ca ""Dakar Series Central Europe Rally" va fi cea mai importanta competitie sportiva organizata vreodata de Romania. Evenimentul va avea parte de o mediatizare la fel de mare precum celebrul raliu Dakar. , a spus Borbély, omul care a facut legatura intre organizatorii maghiari si cei din Romania. Ion Olaru, directorul sportiv al Comisiei Nationale de Automobilism si Karting, a fost nemultumit de faptul ca 'Dakar Series Central Europe Rallya' este monopolizat de vecinii unguri: ".Traseul: Budapest - Nagybánya - Szováta - Debrecen - Veszprem - Balatonfüred. Bagati un ochi la sponsori la parteneri institutionali. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Raliul a fost organizat de unguri, care au cel mai mult de castigat (inclusiv cei din România). De ce credeti că ajunge numai la Sovata, chiar acolo şi nu în altă parte? Restul o să fie spectatori pe margine cum erau şi puii ăia de negri din Mauritania.
    0 0
  • Mare e gradina domnului
    Doamne mare e gradina ta.... Am stat si am citit tot ce s-a postat pana acum.... Incredibil... Se vede ca suntem romani. Daca atat de ingusta aveti mintea sa credeti ca raliul se va desfasura pe asfalt ca orice raliu de 2 lei din campionatul romanesc va inselati. Este incredibil cum va comportati cand este cel mai mare eveniment din istoria postdecembrista organizat in romania. Scuzati-ma dar cred ca multi sunt si ei postdecembristi.
    0 0
  • Niculescu Daniel
    Tot e bine
    Pacat ca asa o competitie de talia Dakarului intr-un fel a fost ucisa de niste netrebnici, insa din tot raul este si un mic bine...Suntem si noi luati in seama. Poate vor vedea si strainii ce drumuri "bune" avem si cit de bine se pot organiza raliuri la noi. Poate se pune o vorba buna si reusesc si ai nostri cei de la FRAS sa fie vazuti mai bine pe plan international si vom putea organiza si noi competitii la nivel mai inalt.Nu de alta dar oameni cu dorinta si putere de munca avem, sportivi avem, traseele sunt deosebite...Ne mai trebuie doar putin noroc.
    0 0
  • De ce sa treaca prin Bucuresti?Lasa sa ne bucuram si noi astia din Maramures de ceva unic!!!!!Ce numa voi aveti voie?Si asa majoritatea chestiilor interesante se petrec in Bucuresti
    0 0
  • bucuresti
    da ce tot aveti cu bucurestiu haideti an maramures sa vedeti trasee de off road marfa
    0 0
  • enormitati
    Moaamaaaaaaa, ce de tampenii pe aici!"Raliul a fost organizat de unguri, care au cel mai mult de castigat (inclusiv cei din Rom⮩a). De ce credeti că ajunge numai la Sovata, chiar acolo şi nu altă parte? Restul o să fie spectatori pe margine cum erau şi puii ăia de negri din Mauritania." Ai idee ce costuri presupune un asemenea eveniment?! Ai idee ca team dakar romania este cel mai sarac echipaj?! Baietii astia au facut cunoscuta tara ta de KKT. Organizeaza ungurii pentru ca romanii s-au repezit la spagi si alte chestii romanesti,blaturi, furaciuni, d'astea, d'ale noastre
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru