E oficial: noul Ford Focus ST va avea în premieră o versiune diesel

de Mircea Meșter
Marti, 24.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După faceliftul pe care Ford i l-a aplicat lui Focus, versiunea ST este gata de prezentare. Aceasta vine la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi va avea, în premieră pentru sigla ST, o variantă diesel.

Pentru a celebra cum se cuvine Festivalul Vitezei de la Goodwood, un eveniment anual care adună spuma personalităţilor şi a maşinilor lumii, cei de la Ford au anunţat că vor dezvălui în acest an noul Focus ST, care reprezintă de fapt varianta ST a facelift-ului operat în primăvară şi care nu a ajuns încă în showroom-urile româneşti.

Marea surpriză este însă lansarea în sine a modelului, ci faptul că noul Focus ST va primi implicit o versiune diesel, aceasta urmând să reprezinte prima motorizare de acest tip dezvoltată vreodată sub sigla hot hatch-urilor ST ale modelelor Ford. De asemenea, un diesel ST ar fi al patrulea model diesel de performanţă de pe piaţă în segmentul compact, după Golf GTD, Octavia RS diesel şi Opel Astra 2.0 Biturbo CDTI.

Deşi nu există informaţii oficiale în acest moment, motorul de sub capota versiunii ST diesel ar trebui să fie o variantă mai puternică a actualului 2.0 CDTi care dezvoltă 163 cai, specialiştii aşteptându-se la o putere care se va apropia de 190 CP.

În ceea ce priveşte varianta pe benzină a lui Focus ST, aceasta va rămâne la 250 CP scoşi dintr-un motor 2.0 turbo pentru a-i face loc îndelung-aşteptatei versiuni Focus RS, programată pentru 2015.

Printre elementele pe care le va aduce noul Focus ST, prezentat astăzi într-un teaser video şi o fotografie-detaliu, se vor număra cameră cu vedere posterioară în echiparea standard sau pachete tehnologice precum atenţionare la părăsirea benzii sau monitorizarea unghului mort.

Comentarii (3)

  • CATALIN
    http://www.automarket.ro/stiri/ford-focus-st-va-avea-si-o-versiune-diesel-de-182-de-cai-55517.html
    2 1
  • Abea astept sa aud parerea lui Clarkson despre noul Focus STD.
    6 2
  • @noname00: Parerea mea este ca da.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru