E oficial: SUV-ul Lamborghini iese pe piaţă în 2018 şi va fi construit în Italia

de Mircea Meșter
Miercuri, 27.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini va avea un SUV în gamă peste trei ani. Modelul va fi produs în Italia, iar fabrica mărcii îşi va dubla suprafaţa pentru a găzdui procesul de producţie.

Esential 3000 de unităţi Urus vrea Lamborghini să vândă în fiecare an.
2530 de maşini a vândut Lamborghini în 2014, an-record în istoria mărcii.
După câteva luni de incertitudine în care implicit guvernul italian s-a implicat prin angajamentul de a scuti compania Lamborghini de taxe dacă viitorul SUV al mărcii va fi produs în Italia, compania din Emilia Romagna a confirmat astăzi oficial: SUV-ul anunţat de conceptul Urus va fi asamblat la uzina din Sant'Agata Bolognese începând cu 2018, care devine astfel anul oficial de lansare al noului model. 

Pentru a găzdui linia de asamblare a unuia dintre cele mai aşteptate modele ale mărcii, Lamborghini va dubla suprafaţa fabricii pe care o are în Italia şi va angaja în acelaşi timp 500 de oameni. Deşi nu a avansat cifre clare în acest sens, Lamborghini susţine că investiţiile pe care Volkswagen Group le va face în acest sens vor fi de ordinul sutelor de milioane de euro.

"Introducerea unui al treilea model în gama noastră reprezintă începutul unei noi ere pentru noi", a declarat Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, într-un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul oficial al mărcii.

Noul SUV Lamborghini va fi avea ca pieţe principale de desfacere ţări precum SUA, China, Marea Britanie, Germania şi Rusia, la acestea adăugându-se Orientul Mijlociu ca zonă de atracţie pentru viitorul model.

Design-ul său va fi asemănător cu cel al conceptului Urus (foto), pe care marca italiană l-a prezentat în premieră mondială acum trei ani.

Comentarii (3)

  • Un baiat
    Daca exista cerere ce sa facem....asta e. O sa se umple strazile de giganti pe roti. Urati si inutili.
    1 0
  • @Un baiat , urat nu stiu daca este, dar inutil DA
    2 0
  • Cat va costa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru