Echipă românească, aliniată la start pentru cursa de 24 de ore de la Nürburgring

de Tiberiu Safta
Joi, 23.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa românească AV Racing va lua startul în celebra cursă de 24 de ore de la Nürburgring. La volanul unui BMW M4 GT4 se va afla și un pilot român, Alexandru Vasilescu.

Ediția din acest an a legendarei curse de 24 de ore de la Nürburgring va avea și o echipă românească. Mai exact, este vorba despre AV Racing, o echipă cu sediul la București, care va concura cu un BMW M4 GT4. Mașina de concurs este pregătită alături de echipa Black Falcon, cu care AV Racing este partener. Echipajul va purta numărul de concurs #77 și va concura pentru victorie în clasa SP10 SRO GT4.

Pentru această cursă, AV Racing a ales 4 piloți, dintre care unul este român. Astfel, echipajul este alcătuit din: Alexandru Vasilescu, Mike Skeen (SUA), Charles Espenlaub (SUA) și Ryan Harrison (Marea Britanie).

În cursele de calificare menite să stabilească ordinea grilei pentru marea întrecere, echipa românească, având numărul de concurs #166, a încheiat prima cursă pe locul 6. Lucrurile au stat mult mai bine în a doua cursă, atunci când echipa din țara noastră a câștigat întrecerea. Însă, în cea de-a treia cursă de calificare, echipajul a avut parte de o coliziune în timp ce se lupta pentru o poziție pe podium și a pierdut 30 de minute la standuri pentru reparații.

La finalul curselor de calificare, echipajul AV Racing a terminat pe locul 7 în categorie.

„Am fost foarte aproape de podium anul trecut, când am terminat pe locul 4 în clasa extrem de competitivă VT2 RWD. Sunt foarte încântat să am ocazia să încerc din nou în acest an”, a declarat Alexandru Vasilescu.

„Având în vedere natura acestei curse, norocul joacă un rol important în succes. Nürburgring 24h nu este o cursă pe care o câștigi, ci Nürburgring îți dă voie să o câștigi. Sperăm că, odată cu colaborarea cu Black Falcon și cu o echipă puternică de piloți, vom aduce acasă un rezultat solid sub steag românesc”, a mai adăugat pilotul român.

Echipa AV Racing are sediul la București și a obținut mai multe succese în cursele de anduranță. Această echipă a câștigat, de altfel, titlul de campion național în Romanian Endurance Series 2023, obținut cu același BMW M4 GT4, în parteneriat cu o altă echipă românească Willi Motorsport.

Cursa de 24 de ore de la Nürburgring din acest an face parte din seria Intercontinental GT Challenge.

Întrecerea va avea loc în zilele de 1 și 2 iunie, iar cursa va putea fi urmărită în direct, cap-coadă, fără întreruperi și gratuit pe canalele de YouTube GTWorld și Nürburgring 24h.

via BMW

Comentarii (2)

  • Frumoasa masina, frumos circuit, mult succes echipei !
    6 7
  • Chiciură
    Poate-i eficientă, frumoasă sub nicio formă.
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru