Echivalentul electric al lui Mercedes-Benz Clasa C ar putea fi lansat în 2024

de Alexandru Monenciu
Luni, 23.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, constructorul german de automobile va lansa un echivalent cu zero emisii pentru Clasa C. Acesta ar putea debuta în 2024 ca un rival pentru Tesla Model 3, BMW i4 și Polestar 2.

În 2024, constructorul din Stuttgart a anunțat că va lansa o nouă arhitectură pentru modele cu zero emisii, denumită MMA sau, cu alte cuvinte, Mercedes-Benz Modular Architecture. Această platformă va fi compatibilă cu modele echipate cu motoare termice, dar cele electrice vor fi prioritare.

Pe această arhitectură va fi dezvoltat și echivalentul cu zero emisii al lui Clasa C, un model care se va bate de la egal la egal cu Tesla Model 3, BMW i4 și Polestar 2.

Viitorul Clasa C electric (denumit, cel mai probabil, EQC Sedan) va împrumuta tehnologie de la conceptul EQXX.

Până atunci, însă, cei care doresc un sedan electrificat, mai mic decât actualul EQE, au de ales versiunea C300e plug-in hybrid. Acest model promite o autonomie electrică de până la 109 kilometri.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • si care e stirea? cand o sa fie pe piata atunci da, pana atunci ne amenintati toata ziua cu masini care sunt in visele unora...
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru