Ediție de adio pentru Audi R8, disponibilă doar în Japonia. Preț echivalent de 227.000 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 14.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat o ediție de adio pentru modelul său de performanță R8. Aceasta va fi disponibilă exclusiv în Japonia și primește câteva elemente vizuale specifice.

La finalul acestui an, producția lui Audi R8 va lua sfârșit. Modelul exotic al constructorului german va fi retras din gamă după o producție care a durat 16 ani. Pentru a marca sfârșitul lui R8, Audi a lansat o ediție specială de adio, care este destinată exclusiv pieței japoneze.

Noua ediție, botezată R8 Coupe Japan Final Edition, primește o serie de elemente vizuale specifice. Printre acestea, amintim de jantele de 20 de inch cu spițe vopsite într-o nuanță de bronz și care sunt lustruite special ca să creeze impresia că sunt vopsite într-o culoare aurie.

De asemenea, ediția specială este vopsită exclusiv într-o nuanță de alb Ibis, iar aceasta primește și elemente din fibră de carbon, cum ar fi: capacele oglinzilor, eleronul, pragurile, difuzorul și spoiler-ul frontal. Noutățile vizuale la exterior sunt completate de etriere vopsite în roșu.

În habitaclu avem scaune îmbrăcate în piele Nappa neagră în combinație cu alb. Capitonajul plafonului este din alcantara, la fel și suprafața din spatele scaunelor.

La final, sunt montate și plăcuțe speciale în interiorul pragurilor, care denotă exclusivitatea noii ediții speciale.

La nivel tehnic, noua ediție de adio este bazat pe versiunea R8 Performance, ceea ce înseamnă un motor V10 de 5.2 litri care dezvoltă 620 de cai putere. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 3.1 secunde și o viteză maximă de 331 de km/h. Puterea este transmisă către toate roțile, iar motorul este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte.

Ediția de adio a lui Audi R8 va fi produsă în doar 8 exemplare. Fiecare exemplar va costa echivalentul a circa 227.000 de euro.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru