Ediție specială pentru modelele Bentley cu motor W12. Producție limitată

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile anunță o ediție specială Speed Edition 12 pentru modelele sale echipate cu legendarul motor W12. Producția va fi una limitată.

Din 2003 încoace, motorul W12 se află sub capota navelor amiral care poartă emblema Bentley. Cu timpul, unitatea de 6.0 litri a suferit îmbunătățiri, inclusiv o creștere de 37% a puterii, de 54% a cuplului și o scădere de 25% a emisiilor.

Constructorul britanic se pregătește pentru pensionarea motorului W12, dar nu înainte de a lansa o ediție specială. Denumită Speed Edition 12, aceasta este disponibilă pentru Bentayga, Flying Spur, Continental GT și Continental GT Cabrio, desigur, echipate cu motorul W12.

Producția va fi limitată la doar 120 de exemplare pentru fiecare dintre aceste modele.

În cazul lor, propulsorul dezvoltă 659 CP și 900 Nm. Valoarea maximă a cuplului este atinsă la doar 1.500 de rotații pe minut.

Toate modelele Speed Edition 12 vin cu etriere argintii, embleme speciale, jante Speed, vopsite în negru și cu diametrul de 22 de inch. Bentley oferă și o nuanță exterioară exclusivă, denumită Opalite.

Pentru interior, tapițeria din piele poate fi comandată în nuanța Negru Beluga.

Clienții au la dispoziție și o variantă în care această culoare este combinată cu una dintre nuanțele Albastru Brunel, Roșu Cricketball, Linen sau Portocaliu.

Nu lipsesc emblemele Edition 12, brodate, și cusăturile contrastante.

Cei care comandă unul dintre modelele Bentley Speed Edition 12 vor primi și o machetă la scară a motorului W12. Acesta este confecționat din aluminiu obținut chiar dintr-un propulsor real.

via Bentley

Comentarii (1)

  • Bine că e limitată şi bye bye poluare
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru