Ediție specială Subaru Forester XT-Edition pentru Japonia: sărbătorește 50 de ani de la introducerea tracțiunii integrale

de Tiberiu Safta
Joi, 22.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a lansat o nouă ediție specială pentru SUV-ul Forester, menită să marcheze 50 de ani de la apariția sistemului de tracțiune integrală al mărcii. Noul Forester XT-Edition este un model destinat exclusiv pieței din Japonia.

Anul acesta, Subaru sărbătorește 50 de ani de când a introdus celebrul sistem de tracțiune integrală pe modelele sale de serie. Cu o astfel de ocazie, constructorul japonez lansează o ediție specială pentru Forester, botezată XT-Edition și care este disponibilă exclusiv în Japonia.

Față de echipările obișnuite ale lui Forester, XT-Edition aduce o nuanță exclusivă de albastru cu accente negre în jurul grilei, la capacele oglinzilor, și la elementele de protecție. Inclusiv jantele de 18 inch sunt vopsite în negru pentru noua ediție specială. Modelul mai poate fi vopsit în alb, gri sau negru.

Habitaclul este vopsit în mare parte în negru, iar aici avem și scaune îmbrăcate în piele sintetică rezistentă la apă. Tot aici avem și inserții din aluminiu vopsite în negru, alături de lumini LED la interior, care le înlocuiesc pe cele cu halogen.

Interesant este că noul Forester XT-Edition nu are sistem multimedia. În locul ecranului central avem un compartiment de depozitare, iar modelul vine echipat în standard cu pachetul de siguranță activă EyeSight Safety Plus ADAS și o oglindă retrovizoare digitală.

Singura dotare opțională disponibilă este un hayon acționat electric.

Sub capotă avem un motor boxer pe benzină de 1.8 litri de 177 de cai putere și 300 Nm. Acesta este cuplat la cutia de viteze CVT Lineartronic, iar puterea este transmisă către toate roțile prin sistemul de tracțiune integrală Symmetrical AWD.

Noul Subaru Forester XT-Edition este disponibil doar în Japonia. Prețul său este echivalentul a 23.900 de euro.

via Subaru

Comentarii (4)

  • Subaru
    Ce a fost si ce a ajuns...
    3 2
  • 50 de ani o sărbătoresc cu o termică CVT ca în anii '80

    Trist bre
    3 6
  • Ai dreptate , nu o sa uit in urma cu vreo 15 ani când am văzut un Tribeca și eram convins ca o sa-mi iau și eu unul… dar nu a fost sa fie, au pierdut ce era al lor.
    1 1
  • În sfârșit văd și eu un preț decent. Și unde mai pui că este o ediție limitată. Dar se pare că pe planeta aia a lor au ajuns la capătul progresului tehnic și mai îmbunătățesc un pic fengshui-ul culorilor de la oglinzi, jante și ornamente. Și în buna filozofie a florii de cireș se mai și bucură. Bine că pot.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru