Ediții noi pentru Land Rover Defender: versiune de lux Outbound și motor V8 de 500 CP

de Tiberiu Safta
Miercuri, 26.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a lansat nu mai puțin de 3 ediții noi pentru modelul său de teren Defender. Astfel, SUV-ul de teren este disponibil acum și în versiunile Outbound, V8 și County Pack pentru varianta 130. Prima versiune transformă modelul într-un off-roader de lux, în timp ce a doua versiune aduce în premieră un motor V8 de 500 CP.

Land Rover Defender, unul dintre cele mai populare modele ale mărcii britanice, primește de astăzi nu mai puțin de 3 ediții noi, fiecare cu un caracter aparte. Astfel, modelul de teren este acum disponibil în noile versiuni Outbound, V8 și County Pack.

VERSIUNE DE LUX DEFENDER OUTBOUND

Noua ediție Defender Outbound transformă modelul de teren într-un off-roader de lux. Disponibilă doar pentru varianta Defender 130, noua ediție Outbound aduce un pachet exterior nou, care îi oferă modelului un caracter mai robust. Vorbim aici despre o vopsea neagră mată Shadow Atlas Matt pentru barele de protecție și pentru grilă, alături de prize de aer laterale vopsite în antracit.

Tot aici mai adăugăm și barele de pe plafon cu scări mici în părțile laterale. Clienții pot alege până la 4 nuanțe pentru exterior. Paleta de culori include: alb Fuji, negru Santorini, gri Carpathian și gri Eiger. De asemenea, Defender 130 Outbound poate fi echipat cu jante negre lucioase de 20 de inch sau cu jante negre mate de 22 de inch.

Noua ediție de lux este oferită exclusiv în configurația cu 5 scaune. Pentru habitaclu, clienții vor putea să aleagă între o tapițerie din piele Windsor sau un material textil durabil Resist. Indiferent de tapițeria aleasă, aceasta este vopsită în negru Ebony, la fel și capitonajul plafonului și fațetele din bord.

Modelul vine echipat cu mai multe dotări exclusive, precum covoare din cauciuc durabile, spații de depozitare noi și o plasă despărțitoare pentru bagaje.

Ediția Outbound este disponibilă cu două motorizări: una pe benzină P400 de 400 de cai putere și cealaltă diesel D300 de 300 de cai putere.

NOUL DEFENDER, ACUM ȘI CU MOTOR V8

A doua ediție nouă aduce, în premieră pentru noul Defender, un motor V8. Astfel, ediția Defender 130 V8 aduce un propulsor de 5.0 litri supraalimentat, capabil să livreze 500 de cai putere și un cuplu de 610 Nm. Cea mai puternică versiune a lui Defender accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5.7 secunde.

Noua versiune se poate distinge după cele 4 evacuări montate sub scutul de protecție din spate, alături de embleme cu inscripția V8 și de stopurile cu o tentă mai întunecată. Noul Defender V8 poate fi vopsit în culorile gri Carpathian sau negru Santorini, iar acesta mai primește și faruri LED Matrix, un plafon panoramic glisant vopsit în negru, geamuri fumurii și jante negre mate de 22 de inch.

Interiorul este finisat în piele Windsor neagră, în combinație cu pielea întoarsă Dinamica și cu țesături Robustec. Ca dotări, Defender V8 primește scaune față încălzite și ventilate, reglabile în 14 direcții și cu memorie. Volanul, îmbrăcat în piele întoarsă, este de asemenea încălzit, iar modelul mai primește: o climă automată cu 4 zone, scaune încălzite inclusiv pentru al treilea rând și climatizate pentru al doilea rând, sistem audio Meridian, Heads-Up Display, sistem de purificare a aerului din habitaclu și un ecran interactiv pentru șofer.

Iar asta nu este tot, deoarece, Defender V8 primește un ecran central de 11.4 inch, cu un sistem compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

La final, avem și un încărcător wireless în consola centrală, precum și comandă vocală bazată pe inteligență artificială și cu Amazon Alexa integrat.

PACHET EXTERIOR COUNTY PACK

Ultima ediție nouă se numește County Pack și este un pachet vizual disponibil exclusiv pentru varianta Defender 110. Pachetul aduce o grafică specială cu inscripția County vizibilă pe uși, alături de jante de aliaj de 20 de inch care au un aspect asemănător cu jantele de oțel. Cu acest pachet, Defender County Pack poate fi vopsit în alb Fuji, negru Santorini sau albastru Tasman, cu plafonul vopsit în culori contrastante.

Și la această ediție avem tapițerie din piele Windsor la interior, însă sunt disponibile și alte tapițerii, precum piele Grained, Acorn sau Lunar și material textil Resist.

Cele 3 ediții noi ale lui Land Rover Defender vor fi disponibile începând cu a doua jumătate a lui 2023.

via Land Rover

Comentarii (4)

  • Reminescenţele unor mentalităţi poluante.

    V8 de la Mad Max the movie
    unde era o lume a apocalipsei EGAL o lume aridă, fără apă

    Mda...
    4 6
  • Si eu cand ma gandesc la un v8, ma gandesc la o lume arida...cum e in interiorul capului lui mikey.
    5 4
  • @Alfy, stai să vină vara...

    iunie, iulie, august... aşa...

    Să vezi cât de cald o să fie.

    Deja în India, Bangladesh, Myanmar, Vietnam, Asia SE sunt temperaturi de 45-47 °C
    3 2
  • Definitia luxului: bare de pe plafon cu scari mici in partile laterale si tapiterie din material textil durabil.
    Definitia exclusivitatii: covoare din cauciuc durabile si o plasa despartitoare pentru bagaje.
    Calitate, tata. Calitate.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru