Electrica de performanță Hyundai Ioniq 5 N "scăpată" mai devreme pe internet

de Alexandru Monenciu
Marti, 11.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Hyundai din Australia a publicat un video, pe care ulterior l-a șters, cu viitorul model electric de performanță Ioniq 5 N. Teoretic, debutul este programat pentru data de 13 iulie, în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

În urmă cu doar o zi, Hyundai a dezvăluit că viitoarea electrică de performanță Ioniq 5 N va debuta în data de 13 iulie, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.

La câteva ore distanță, divizia din Australia a publicat un video în care se poate observa designul exterior și interior al lui Ioniq 5 N. Ulterior, clipul a fost șters.

Așadar, mașina din video este vopsită în nuanța Albastru Performance, are jante de 21 de inch, etriere roșii cu logo-ul diviziei N, mai multe prize de aer în spoilerul față, capace negre pentru oglinzi și un difuzor de aer proeminent.

Din câte se pare, mașina are o gardă la sol mai redusă, comparativ cu Ioniq 5.

Clipul ne dă ocazia să aruncăm o privire și la interior. Aici, avem scaune față sport, cu tetiere integrate și logo N iluminat, volan N, vitezometru gradat până la 300 de km/h și o grafică specifică pentru sistemul multimedia.

Din păcate, detaliile tehnice rămân necunoscute. Dar, potrivit zvonurilor, Hyundai Ioniq 5 N ar urma să fie echipată cu două motoare electrice, care dezvoltă împreună aproximativ 600 de cai putere.

Așa cum spuneam, debutul oficial este programat pentru data de 13 iulie, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.

via Motor1

Comentarii (8)

  • Cel mai important pt "performanta" trebuie sa fie comportamentul rutier, handlingul.
    Nu motorizari de sute de cai.
    Cand o dai pe curbe, sa fie agila si nu locomotiva care se duce drept.
    Aici ar trebui sa inceapa testele publicatiile auto care se considera jurnalisti.
    Sa ia un circuit care are de toate si curbe la viteza mica, si sicane si linii drepte, si curbe de viteza mare.
    Si sa se compare timpii pe un tur complet si timpii pe sectoare (avand diverse caracteristi mai sus mentionate) si astfel sa se vada unde nu face fata un anumit vehicul.
    Si nu circuite gen Nurburgring, da'l naibii. Gen la Motorpark romania se poate verifica cand vine vorba de cele de mai sus.
    Poate un circuit si mai scurt de 2km daca exista undeva in tara.
    Nu doar producatorul sa isi denumeasca masina ca fiind "performance" si gata, toti credem pe cuvant. Aici ma uit la Tesle. Ca au 500+cp denumite performance, dar oare e justificat sa fie numite asa?! Poate sunt musclecar = locomotive care accelereaza ca nebunele dar la curbe se descurca mai greu.
    Sau poate modelele denumite performance chiar sunt performance pe bune, cu piese superioare fata de versiunile non performance, capabile de handling superior.
    4 2
  • La Tesle dacă pui frână de 5 ori le-ai “terminat”… deci nu-s Performance. Cum spui tu locomotive ;), sau rachete. Cel mai probabil Porsche, Mercedes, Audi sau BMW pot sa pretindă așa ceva, restul sunt așa la marketing.
    Sa nu se inflameze obsedații.. nu contesta nimeni eficientă motorului electric si faptul ca-s “cu zero emisii”… dar că nu-s ;) ca papă curent produs cu emisii.
    3 4
  • @dutzu
    Exista eoliene, nucleare, panouri solare.

    Apropo de emisii: ție îți place să te dai în stambă pe fiecare articol? Ești rudă cu inexorabil, dar mai puțin dus la școală?
    4 4
  • @Dutz, ușor cu pianul pe scări...
    Cu o minimă informare poți afla că din hidrocarburi & cărbune, azi 12.07. ora 10.45, se acoperă undeva la 34% din necesarul de energie, uneori mai mult, alte ori mai puțin. Resul, 65% este energie regenerabilă!
    2 1
  • Și asta în România. În alte tari e și mai puțin. În UK, centralele pe cărbuni sunt oprite mai tot timpul, iar cele pe gaz pornesc doar când e cerere mare. În Franța, dacă nu ma înșel, centralele nucleare acoperă tot necesarul.
    2 0
  • Seriff
    @Ds atunci de ce cand treci pe langa orice rafinarie sau centrala din vestul Europei ies nori de fum de nu poti respira daca totul e asa verde?
    0 1
  • @Seriff
    A, deci realizezi ca poluează? Apropo, ai încercat sa tragi în piept de la țeava de eșapament? Să-ți spun un secret: nu miroase a levănțică.

    Rafinăriile vor dispărea odată cu fumegătoarele.
    3 0
  • @Seriff
    Nu prea cred! Legislația europeană impune instalații de desulfurare sau închiderea centralei. Nu e loc de întors. Mai de grabă mă țin de nas la vreun dizelache fără dpf.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru