Electricele Hyundai, Kia și Genesis, încărcare la stațiile Tesla din 2024

de Alexandru Monenciu
Vineri, 06.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Electricele Hyundai, Kia și Genesis, încărcare la stațiile Tesla din 2024

La nivel mondial, Tesla are o rețea de stații de încărcare foarte bine pusă la punct. În urmă cu câteva săptămâni, compania americană a anunțat că a fost instalată stația cu numărul 50.000, undeva în statul american California.

General Motors, Honda, Jaguar, Nissan și Volvo sunt doar câțiva dintre producătorii de automobile care au semnat parteneriate cu Tesla pentru ca modelele lor cu zero emisii să poată fi încărcate la celebrele stații Supercharger.

Acum și Grupul Hyundai anunță că electricele Hyundai, Kia și Genesis vor fi echipate cu port-uri NACS (compatibile cu stațiile Tesla) și că, din 2024, acestea vor putea fi încărcate la stațiile Tesla, în America de Nord.

Până la finalul anului viitor, Grupul asiatic susține că toate modelele comercializate în America de Nord vor fi echipate cu port-uri NACS. În primul trimestru din 2025, proprietarii care au deja o electrică (echipată cu port CCS) de la Hyundai, Kia sau Genesis vor putea comanda un adaptor special.

Acest echipament le va permite să încarce, de asemenea, la stațiile Tesla.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • nu stiu ce are de castigat Tesla din treaba asta, dar posesorii de masini Tesla nu cred ca au de castigat, avand in vedere ca o sa creasca coada la superchargere. doar daca prin aceasta miscare o sa devina mufa asta standard la masinile vandute in US si toti vor face si celelalte incarcatoare sa functioneze doar cu tipul asta de mufa de incarcare. Dar asta ii va afecta pe cei care au cumparat deja masini de la ceilalti producatori... Ma rog, ideea e ca ar fi trebuit ca autoritatile sa impuna un singur tip de mufa, cum a zis UE sa fie pe telefoane doar port USB-C...
    3 1
  • corect ce zici.
    am mai inteles ca va fi posibila, sau deja este posibila, o compatibilitate intre diferitele tipuri de mufe, pe baza unor adaptoare, din cate am retinut, ele deja exista.
    3 1
  • Banditos
    Daca va fi inghesuiala se vor construi mai multe statii. Iar Tesla isi amortizeaza investitia (daca nu a facut-o deja).
    2 2
  • Sa ne spună cine are electrică… se poate “trăi” cu încărcătoare publice? Le văd ca o chestie complementară, din când in când când sunt pe drum…
    Dacă nu am cum s-o încarc acasă peste noaptea cam nasol.
    Sau?
    4 3
  • Oricum Tesla are capacitate excedentara la încărcătoare… de când le scad vânzările
    Q2 2023 479,700
    Q3 2023 430,488
    Elon Musk predicted Tesla might reach 2 million deliveries by the end of 2023.
    Nu vând nici 1,8 mil… adică dezastru VS ce capacitate de producție au…. sub 80% utilizare, care înseamnă disperare!!!
    Tesla poate produce 2,5 mil…
    Dar ei mai fac o fabrica in Mexic, bănuiesc ca sa închidă una “veche” din State care este deja depașită tehnologic si nu se mai poate face nimic… pierdere totală.
    Si sa nu-i uit cum ziceau geniul Edikk… 20 mil/an in 2030… aha, ca si făcută treaba.
    Ca sa vezi… ;)… Tocmai au mai redus prețul in state (cât sa-ți iei un smartphone… penibil), ma gândesc ca tot din grijă pentru clienți si planetă.
    Unde-i Edikk/Mihai/Mike/Andrei/Mirciulică/Banditos etc. (am pierdut șirul tulburărilor de personalitate), tot la coadă la electrice? Liste de așteptare de 2 ani?
    Hai băieți nu va lăsați… băgați propaganda, nu uitați de schimbările climatice.
    In urma cu aprox. 6 luni când am bănuit un asemenea scenariu… ehe, mulți si-ai încordat sinapsele cu tot felul de aberații.
    Q4 o sa fie si mai nasol… bănuiesc, că n-am glob de cristal.
    PS.. totuși, totul va fi salvat tge cyber truck. Își ia si Mircea ca arată mișto in pădure. Apropo… folosesc rulota de 15 ani si m-am văzut nici un om întreg la cap cu așa ceva in camping/pădure… si am văzut multe. ;)
    Gata îmi ajunge, meritam si eu ;)… Weekend plăcut!!!
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru