Electricul Nissan Ariya pleacă într-o expediție de 27.000 de km: de la Polul Nord la Polul Sud

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat imagini cu exemplarul Ariya care va pleca într-o expediție de la Polul Nord la Polul Sud. Mașina a fost modificată special pentru această aventură, dar sistemul de propulsie este standard.

La începutul acestui an, Nissan a anunțat o premieră: o mașină electrică, în acest caz un exemplar Ariya, va pleca într-o expediție de la Polul Nord magnetic la Polul Sud. Acum avem ocazia să vedem primele imagini cu această mașină.

La volanul ei se vor afla Chris Ramsey, primul pilot care a condus Raliul Mongoliei într-un vehicul electric, și soția sa, Julie Ramsey.

Călătoria de 27.000 de kilometri îi va purta pe cei doi prin zone acoperite cu gheață și zăpadă, peste munți și prin deșert. Pentru a depăși toate aceste obstacole, mașina a avut nevoie de câteva modificări, realizate de către specialiștii Arctic Trucks.

Nissan-ul Ariya a primit un set de anvelope uriașe, de 39 de inch, și aripi evazate. Suspensia a fost, la rândul ei, revizuită. În rest, bateria, sistemul de propulsie și sistemul de tracțiune integrală 4ORCE sunt, în continuare, standard.

În habitaclu a fost instalat chiar și un aparat de făcut cafea.

Încărcarea bateriei va fi o adevărată provocare.

Dar inginerii Nissan și-au pus mintea la contribuție și au realizat o "unitate de energie regenerabilă", portabilă, după cum o descriu chiar ei. Prototipul integrează o turbină eoliană și panouri solare.

via Nissan

Comentarii (3)

  • Seriff
    No s-a ajunga nici o data ca la polul sud e prea frig si la ala nord e cald rau si l-i se strica baterile ,vai de capurile lor.
    2 2
  • Mircea Badea
    se plimba pe unde dizalul ingheata bocna, nici nu mai porneste..iar in loc de cafea ar afuma parizerul...
    2 2
  • So f-i antors ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru