Electricul Opel Mokka-e se pregătește să primească o versiune sportivă OPC

de Bogdan Mirică
Joi, 14.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Opel va lansa în 2022 o versiune sportivă pentru SUV-ul electric Mokka-e. Cu această ocazie, se va consemna și revenirea celebrei sigle OPC.

Cea de-a doua generație Opel Mokka a debutat în vara anului 2020. Dezvoltat pe arhitectura CMP a Grupului PSA, crossover-ul poate fi comandat acum și într-o versiune electrică, denumită oficial Mokka-e.

Începând cu 2022, clienții vor putea opta și pentru o versiune ceva mai sportivă, care va readuce în lumina reflectoarelor celebra emblemă OPC.

"Vom lansa un Mokka OPC/VXR la începutul anului 2022 și va avea un motor electric," a declarat Stephen Norman, director general Vauxhall, pentru publicatia AutoExpress.

Contrar așteptărilor, sistemul de propulsie nu va fi modificat pentru mai multă putere. El va fi preluat de la Mokka-e, astfel că cel de la volan va avea la dispoziție tot 136 de cai putere si 260 Nm cuplu. Mulțumită acumulatorului cu capacitatea de 50 kWh, autonomia electrică va ajunge până la 320 de kilometri.

Opel Mokka-e OPC va avea, însă câteva particularități: suspensie revizuită, direcție mai precisă, jante noi, bare de protecție cu un aspect sportiv, scaune sport, tapițerie specială și o nouă grafică pentru sistemul de infotainment și pentru ceasurile de bord digitale.

Mokka-e va da startul revenirii OPC.

După Mokka-e, sigla OPC se va regăsi și pe Corsa-e, Vivaro-e sau pe viitoarea generație Astra.

via / AutoExpress

Comentarii (1)

  • Mokăngeală
    Mokăngeala-i plictisitoare
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru