Elon Musk: “Am renunțat la versiunea Plaid+ pentru Model S”

de Paul Cosma
Luni, 07.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anulat producția versiunii Plaid+ pentru Model S, potrivit unui anunț făcut de CEO-ul Elon Musk.

Versiunea de top a lui Tesla Model S nu va mai fi disponibilă în oferta producătorului american de mașini electrice

Șeful companiei spune că Model S Plaid este “cea mai rapidă mașină de serie produsă vreodată” și, astfel, s-a luat decizia de a renunța la Plaid+, ce promitea o autonomie de peste 800 de kilometri și 1.100 CP.

Tesla Model S în varianta Plaid este echipată cu trei motoare electrice, dezvoltă peste 1.000 de cai putere și poate parcurge repriza 0-100 km/h în 2.1 secunde. Autonomia este estimată la 628 de kilometri. Pe piața din România, această versiune poate fi comandată în schimbul sumei de 120.000 de euro. 

Versiunea “entry-level” Long Range oferă două motoare electrice (tracțiune integrală), atinge 100 de km/h în 3.2 secunde, are o viteză maximă de 250 km/h, iar autonomia estimată de producător este de 663 kilometri. Acumulatorul are o capacitate de 95 kWh. 

Modelele Tesla pot fi achiziționate și prin intermediul programului Rabla.

În acest caz, prețul unui Model S Long Range este de 81.970 de euro.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Ur$ul dolar
    Asa da,deja simt cum respir mai bine,daca o mai si limiteaza din soft la 180km/h,ne mai creste si speranta de viata cu inca 30 de ani.
    11 10
  • ACE - Craiova
    Aceasta decizie lasa cale libera modelului LUCID Air pentru cea mai mare autonomie anuntata la acest moment in piata autovehiculelor pur electrice (830 km) - pret peste 165.000 USD....
    18 3
  • Probabil ca si-au dat seama ca nu pot face autonomie asa de mare...
    7 9
  • Va prelua din nou conducerea Tesla, cu sportiva Roadster 2022-2023.
    15 2
  • Seriff
    @ Ur$ul Dolar :))))))))))))))))))))))))))
    3 9
  • andrei
    da, iti dai seama ca era si problema cu calea libera a unei masini de 160k+ de dolari, cumparata de .....0,0001% din populatie. nici nu stiu ce ne faceam fara plaid sau lucid air. muream de plictiseala.
    4 7
  • ACE - Craiova
    Explicând respingerea versiunii de top de 143.000$, Elon Musk nu a spus niciun cuvânt despre autonomie, menționând doar că noua versiune “nu este necesară pentru că Plaid este bună”.

    Într-un comentariu extins, a declarat pentru Electrek: “Ceea ce vedem este că, odată ce ai o autonomie peste 400 de mile (640 km), mai multă autonomie nu contează cu adevărat.

    În esență, nu există călătorii peste 400 de mile în care șoferul să nu fie nevoit să oprească pentru a merge la toaletă, a lua masa sau a servi o cafea, etc.”

    Vezi:
    https://autoblog.md/tesla-a-renuntat-brusc-la-cel-mai-autonom-model-s-motivul-invocat-de-elon-musk/
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru