Elon Musk anunță îmbunătățiri pentru Tesla Model S: rulare autonomă și parcare automată

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, președintele Tesla, a confirmat noi îmbunătățiri pentru actualul Model S. Acesta va primi asistent la parcare și o serie de sisteme care îi vor permite să ruleze autonom în anumite condiții.

Tesla Model S este una dintre cele mai avansate mașini ale momentului. Pe lângă pachetul tehnologic pe care îl oferă, produsele sunt îmbunătățite constant asemeni telefoanelor mobile de ultimă generație.

Elon Musk, fondatorul și președintele Tesla, tocmai a anunțat lansarea unui nou update pentru actulul Model S. Acesta se va numi Version 7 și va fi aplicat chiar și proaspătului Model X, primul SUV electric din lume.

Elon Musk nu a oferit foarte multe detalii despre noua versiune, dar a confirmat că ea va include funcția Autopilot. Aceasta presupune un asistent la parcare și un asistent la rulare. Dacă pe primul îl vedem instalat pe mai toate mașinile noi, cel de-al doilea este destul de rar. Rularea autonomă este încă în curs de aprobare, ceea ce înseamnă că Autopilot va fi doar o opțiune de rulare independentă, dar numai în trafic aglomerat, așa cum se întâmplă în prezent la Audi cu Traffic Jam Assist.

Noua versiune va aduce un design ușor revizuit la exterior, un sistem multimedia adus la cerințele actuale și un aspect nou atât pentru acesta cât și pentru instrumentarul de bord.

Comentarii (6)

  • Parcare automata era si pe Passat B6...
    2 8
  • @S Prius avea in 2003 asa ceva, cu mult inainte de Passat :-)
    6 2
  • Partea cea mai tare este ca totul se va face cu un mic update ! La celelalte nu prea poti asa ceva , decat cu dispozitive kitschoase .
    6 2
  • @ingerulol

    Nu se poate face asta doar cu un update de soft. Este nevoie de un modul fizic pentru controlul volanului folosit pentru mentinerea benzii si parcarea automata iar modelele actuale nu au acel modul. Iar pentru rularea autonoma este nevoie de senzori de radar mult mai performanti decat cei folositi pentru prevenirea coliziunii. De exemplu Tesla S are senzori pentru detectarea parasirii benzii in functie de marcajele de pe asfalt(nu si pentru mentinerea ei), dar masinile autonome nu se pot baza doar pe marcaje care pot lipsi in unele locuri.
    7 7
  • @claudiu378
    Aberezi...
    5 4
  • Tesla e depasita tehnologic ! Priviti mai jos:

    http://www.automarket.ro/stiri/cea-mai-vanduta-masina-electrica-din-lume-se-conduce-singura-schimba-67035.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru