Parcare automată

Engleză: Park Assist, Intelligent Parking Assist, Active Park Assist, Parking Assistant, ParkSense, Parktronic


Sistem regăsit pe mașinile cu transmisie automată care permite parcarea automată a mașinii fără intervenția șoferului asupra volanului. În versiunile avansate, sistemul de parcare automată nu necesită intervenție nici asupra pedalelor de frână și accelerație, mașina realizând manevra automat. 

În general, tehnologia de parcare automată funcționează prin activarea sistemului cu ajutorul unui buton fizic. Mașina identifică și calculează dimensiunile locurilor de parcare disponibile și anunță acustic și vizual găsirea unuia de dimensiuni corecte. Ulterior, mașina începe procedura de parcare și anunță șoferul când aceasta este definitivată. 

Pentru a putea parca automat, mașina utilizează atât senzorii, cât și camerele amplasate de jur împrejurul vehiculului.

Sistemele de parcare automată pot fi regăsite în diverse stadii tehnologice și permit unul sau mai multe tipuri de parcare: paralelă, perpendiculară sau oblică.

Cele mai avansate sisteme permit parcarea mașinii fără ca șoferul să se afle la volan, cu ajutorul unor comenzi realizate prin cheia inteligentă a vehiculului sau printr-o aplicație dedicată de smartphone.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru