Elon Musk: “Există potențial pentru o fabrică Tesla în Rusia”

de Paul Cosma
Sambata, 22.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk susține că Tesla se gândește să construiască o fabrică în Rusia, spunând că “există potențial” pentru acest proiect în cadrul unui eveniment organizat de guvernul de la Kremlin.

Tesla are o strategie prin care vrea să-și extindă prezența în afara Statelor Unite, iar Bătrânul Continent este una dintre regiunile în care producătorul american de mașini electrice este dornic să investească. 

Uzina Gigafactory Berlin este în prezent în construcție, iar șeful Tesla speră ca producția să înceapă cel târziu în acest an. 

În cadrul unui eveniment organizat de autoritățile de la Moscova, Elon Musk a declarat că “Tesla este aproape să-și facă simțită prezența în Rusia”, menționând că ar putea construi o fabrică în acea țară. 

“În viitor, vrem să avem fabrici și în alte părți ale lumii, poate și în Rusia la un moment dat,” a spus Musk. 

Șeful Tesla a vizitat recent șantierul fabricii pe care compania o construiește lângă Berlin și s-a declarat nemulțumit de birocrația care întârzie începerea producției. 

În 26 aprilie, Tesla a anunțat că producția sa din Europa va începe până la sfârșitul lui 2021, renunțând la termenul inițial de iulie 2021.  

Via Bloomberg

Comentarii (6)

  • inexorabil
    “Potenţial”…Drăguţ eufemism. Adică Muskoiul îşi închipuie că mâna de lucru rusească ar fi la fel de nepretenţioasă precum cea extrem-orientală. Pe de altă parte, nu mă miră disponibilitatea lui Putin & co de a intra în cârdăşie cu new-age-iştii, ţinând cont de trădarea recentă (destul de neaşteptată, dar şi de dureroasă) comisă de conservatorii britanici (cu toată distanţarea lor de socialismul bruxellez), care s-au prăbuşit în eco-abis. Dincolo, peste Ocean, bolşevicii din PD au preluat ferm frâiele, decişi să nu mai permită nicio mişcare locală care să-i stânjenească, având în Antifa forţa de nădejde (mai precis: de represiune).

    La urma urmei, noi, libertarianiştii, ne mai putem baza (pe plan politic) doar pe super-patrioţii din AfD.

    Fie că acceptăm, fie că nu, cert este că, pretutindeni, conservatorismul se “evaporă”…Capitalismul s-a denaturat zdravăn (adoptând chipul corporatismului şi aplicându-şi creme faciale stângiste), iar creştinismul…ei, bine, trece prin momente de cumpănă extraordinară, ca niciodată în istorie. Dar nu în mod întâmplător: “ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ” (Apocalipsa 3:10).
    16 12
  • Pasol na turbinca
    6 6
  • Edikkk
    EXACT!
    Continentele economice SUA, UE, China
    apoi Canada, Rusia, Brazilia, Mexic, India
    apoi Japonia - Koreea, Australia - Noua Zeelandă
    samd
    7 7
  • ACE - Craiova
    In Israel s-a lasat cu ceva scandal:
    - S-au livrat masini Model 3 aduse din China, echipate cu un numar de 6 airbag-uri (cu doua mai putine decat cele americane). In SUA acest model mai are in plus, din fabrica, doua airbag-uri (pentru genunchii soferului si pasagerului din fata).
    - Ulterior s-au facut corectiile necesare din partea companiei TESLA si s-au informat potentialii clienti - detaliat - privind echiparea masinii aduse din Asia (pentru Israel + Europa)
    - Pentru ca nu au informat corect si la timp clientii, cei de la TESLA se pare ca vor avea parte de doua procese separate in justitie intrucat acestia nu au avut la dispozitie toate informatiile despre deosebiri, la momentul comenzii autovehiculului.
    - TESLA se pare ca ar vrea insa sa ajunga la un acord cu proprietarii...
    11 3
  • @ace-juvete
    Cum asa? Si n-au dat evreii cu racheta in șourumul Tesla?Ca ei uita da' cica nu iarta!
    6 6
  • Seriff
    In Rusia aia inca merg cu Lada si cu masini din anii 70 si asta viseaza Tesla
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru