Elon Musk, fondatorul Tesla, a fost numit consilier al președintelui Donald Trump

de Bogdan Mirică
Joi, 15.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Donald Trump, proaspăt alesul președinte al SUA, l-a numit pe Elon Musk, fondatorul Tesla, în rândul consilierilor săi. De același tratament s-a bucurat și președintele Uber.

America, țara tuturor posibilităților. Sintagma se potrivește de minune, mai ales după rezultatele alegerilor din noiembrie, când Donald Trump a devansat-o pe Hilary Clinton. De atunci și până în prezent, surprizele se țin lanț când vine vorba despre noul președinte al Statelor Unite.

Cea mai recentă îl are în prim plan pe deja popularul Elon Musk, omul care a fondat Tesla și un avid susținător al politicilor de mediu proliferate de Hilary Clinton pe durata campaniei.

După ce l-a numit pe Trump un om nepotrivit pentru a câștiga alegerile, Elon Musk a fost inclus de acesta în rândul consilierilor săi. Asta deși Trump l-a criticat la rândul său pe Musk pentru faptul că Tesla a construit mașini cu bani oferiți de statul american și s-a opus vehement politicilor de protecție a mediului.

Urmareste Automarket
Alături de Elon Musk, printre consilierii președintelui se va număra și Travis Kalanick, directorul executiv Uber.
În campania electorală, Trump a făcut declarații critice și la adresa lui Kalanick.

Rămâne de văzut dacă Musk și Kalanick vor reuși să ajungă la un numitor comun cu noul președinte al SUA privind politicile de mediu.

Comentarii (14)

  • Excrocul la excroc trage
    4 20
  • As vrea sa vad asta si in Romania; oameni de succes la carma tarii nu politicieni care n-au treaba cu realitatea.
    21 3
  • @M_Frank
    vezi asta zi de zi si in romania la un alt nivel, azi isi dau in cap si maine se aliaza cand vine vorba de interese, niste jegosi si un mare kkt la nivel mondial
    6 3
  • @M_Frank
    Ai avut intr-o mica masura timp de un an in guvern, in frunte cu primul ministru.
    Romanilor nu le-au placut. Noua ne place impostura si incompetenta si am votat in consecinta, sau mai rau, n-am votat deloc lasundu-i pe altii sa decida.
    Deloc surpinzator, in tara unde in cele mai multe judete majoritari sunt bugetarii si asistatii social
    14 4
  • hmm....o chestiune de imagine? mai degraba

    cat de greu ar cantari cuvantul unui om care nu numai ca se declara eco dar si incearca sa faca ceva?

    pare-se ca extraterestul portocaliu isi baga singur dusmanul in casa. Daca Musk va fi dezamagit de atmosfera de balci din echipa lui Donald Ratoiul va avea ce ne povesti cand ori va pleca singur ori va fi trimis acasa.

    Si pentru ca tot se face o paralela cu politica romaneasca. Trump asta imi aduce aminte de oierul nostru, pardon, basescul nostru. Acelasi stil, aceesi nesimtire si glume ordinare. Si tot ca mioriticul nostru isi face echipa cu oameni valorosi. SI tot ca la noi proabil ca vor pleca dezamagiti sau eliminati ca o masea stricata.
    6 3
  • Pentru cei mai mulți concetățeni, noțiuni precum competență, seriozitate, integritate sunt de neînțeles. S-a văzut și după cum au votat duminica trecută.
    7 0
  • inexorabil
    Nu te ofusca, Viene, dar mie mi-a plăcut Trump ȋntotdeauna…Totuși, trebuie să mă recunosc surprins de unele decizii ale sale, cum ar fi cea de față…Măi Don, mai degrabă ȋndreaptă-ți atenția către fostul…Government Motors (care, acum, se pretinde mare companie privată), că s-ar putea să te ducă și pe matá cu zăhărelul, ca ȋn cazul dezarmatului Obama. Problema rămâne neschimbată, precum ȋn caricatura aceea pe care, fir-ar să fie, n-o mai găsesc pe net și ȋn care “comunistul” Obama era prezentat cu mânecile suflecate, ridicând capota mașinii “de stat” și rostind ca pentru sine: “Job number one” (sub capotă se găsea un clovn pe care scria “GM management” și care, calm, ȋi rânjea președintelui, trimițându-i o bezea).

    Oricum, Trump va avea de trecut o ȋncercare teribilă: evident, SUA continuă să rămână datoare Chinei cu…1,19 trilioane de dolari (ȋmprumut acordat de gălbejiți statului american ȋn timpul crizei din 2008-2009). O eventuală deteriorare a relațiilor politice dintre cele două puteri ar afecta-o considerabil pe opel motors, mai ales că aprox. o treime din vânzările sale globale sunt susținute de piața chineză. Și-o fi pus Barra șapcă de Mao, dar n-ar fi exclus să i-o arunce pe jos Don cu un dos de labă, fiind binecunoscută aversiunea lui față de cea mai numeroasă nație din lume.

    Faza cea mai comică ar putea fi următoarea: ȋn caz că intenția lui Trump de a impune suprataxe vamale mărfurilor provenite din China se va materializa d.p.d.v. legislativ, atunci “Buick” Envision va avea un preț destul de mare ȋn…State. Cu alte cuvinte, o chinezărie scumpă…

    Se anunță vremuri interesante cu “Donald Duck” la pupitrul de comandă, nu, Viene? Las’ că ne convine așa, să nu ne mințim singuri; doar adorăm genul de “președinte jucător” – altfel despre ce am scrie? Am fi vrut tot un fad, ca Obama? :D
    1 1
  • bai oameni buni eu nu inteleg...toata lumea urla ca a iesit psd ...hai no(nu ca mi-s mie dragi aia din psd..eu unul am refuzat sa votez) da kk-atii aia din pnl ce au facut 30 ani?...credeti ca exista vreo diferenta intre voi si comunistii de la putere?...incep sa cred ca nu...latrati si voi la luna....de ce a iesit psd?..asa a vrut popporul(ala care mai e in romanica)...daca ma intrebati pe mine prezenta a fost uriasa,deoarece jumatate din romania e la lucru peswte hotaRE...daca credeti ca dincolo e asa de minunat dispareti si lucrati acolo,fiti pe acolo sclavi si luati pozitia de drepti..intrebati cealalta jumatate de romanie cum e.....vina nu e a lor,E A NOASTRA,nu v-am vazut e niciunul din voi (inclusiv eu) luind de git la propriu vreun politician sau pprimar...toti stam si tastuim...avem ce meritam si nu va mai smiorcaiti atit...
    0 4
  • cineva @ @LR
    Tu ciocu mic, cocos. Ai dreptul sa comentezi despre rezultat doar daca ai fost sa votezi. Daca nu, inchide-ti pliscul. Daca ar trebui sa plece din tara cineva, aia ca tine ar trebui sa fie in capul listei.

    Am fost afara si am lucrat, dupa care m-am intors. Problema e ca daca plecam toti, tara asta ramana pe veci tot acolo unde e, adica intr-un mare ... urat mirositor.

    Poporul care a vrut PSD e ala batran si asistat social. Adica aia care traiesc pentru ca le platim NOI mancarea. Uitati-va la cum a votat diaspora.

    Dar toate astea nu isi au locul pe un forum auto.
    3 1
  • cineva @@LR
    Si inca o treaba: luatul asta de gat de care zici il face DNA-ul. Problema e ca dupa votul asta nici asta nu o sa se mai intample.

    Si cand e vorba de ce merit eu, eu iau decizia nu tu. Ca nici macar nu ti-ai miscat fundul puturos pana la vot.
    3 1
  • @cineva

    nu cu foarte mare legatura: mi-ar placea sa vad ce vei simti TU cand un putzoi de 25-30 de ani iti va spune: "tu traiesti pentru ca EU muncesc!"

    in alta ordine de idei...votul exprimat (indiferent incotro merge) este optiunea LIBERA si GARANTATA oricaruia dintre noi. A judeca pe cineva pentru CINE voteaza e o IDIOTENIE crasa. E idem cu optiunea religioasa ori cea sexuala. Inainte de a da cu pumnul in masa, romanii trebuie sa invete sa respecte dreptul celui de langa el. Indiferent daca a fost sau nu afara.

    PS. diaspora nu are 2 perechi de oo. Cu toate ca se incearca un fel de ridicare a acesteia pe un piedestal al bunului simt, a deciziilor politice corecte etc.
    PS2 si da, diaspora are menirea si e e cea mai in masura sa aduca de afara ce e mai bun. Problema e ca majoritatea din aceasta uita brusc ce a invatat dupa ce intra in Romania.
    PS3 faptul ca tu te-ai intors....e o dovada de curaj. Probabil ca mai mult curaj decat atunci cand ai plecat. Thumb up pentru asta!
    2 1
  • ce diaspora domne? ca mai bine ai de-a face cu indienii decat cu un roman peste hotare. sunt cel putin la fel de varza ca cei din tara.
    le place securismul, dna-securitatea contemporana.

    sper sa-i rezolve psd de data asta, nu se mai poate cu atatia mafioti securisti. am ajuns ultimii de pe planeta.
    1 3
  • cineva@vianu
    O sa imi vina si mie randul, stai linistit. Dar pana atunci o sa cotizez toata viata din salariul pentru care muncesc din greu, la un job pe care mi l-am gasit eu, nu pe care mi l-a repartizat Partidul. Si chiar muncesc, nu stau sa astept sa vina ora de plecare acasa, cum se facea pe vremuri. Pe vremurile in care "era mai bine, maica; avea Partidul grija de noi"
    Am constatat recent ca stau cu fiica mea de un an doar aproximativ 2 ore pe zi si nu imi convine ca viitorul ei e hotarat de niste batrani care nu mai au idee pe ce lume traiesc. Si lucru asta nu il spun cu ura, e doar o constatare cat se poate de trista. Eu cred ca suntem pe cale sa facem un pas in spate de vreo 30 ani. Si e mare pacat de cei care au murit degeaba la revolutie...
    Cat despre diaspora, intr-adevar nu au mai multe oo. Dar majoritatea sunt tineri care au toata viata in fata si au ochii mult mai deschisi decat cei la care ma refeream mai devreme. Si nu mi se pare normal sa trebuiasca sa pleci din tara ta ca sa poti sa iti "faci un rost".

    Sarbatori fericite si la mai bine!
    0 0
  • AndreiRN
    O mica observatie.
    Trump este primul nepolitician care a ajuns Presedinte in USA.
    Acum vreo 20 de ani a mai incercat unul si a fost distrus de haita de politicieni de cariera.
    Bine sau rau asta va ramane de vazut si este oarecum relativ dar deocamdata a scuturat pomul bine si multe fructe stricate au o mare frica pt ziua de maine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru